Dat is een hele mondvol! Ik heb niet echt een naam voor deze salade, volgens mij is deze combi ook best wel bekend en dat is niet voor niets!

Snel en makkelijk

Terwijl je de eieren pocheert gril je de asperges, daarna leg je alles op een bord en kan je aan tafel. Wees niet bang voor het idee van gepocheerde eieren, het is niet zo moeilijk (al heb ik die perfecte bolletjes ook echt niet onder de knie). Als je nu echt geen zin hebt om de eieren te pocheren kan je ze natuurlijk ook 6 minuten koken zodat je nog een beetje zacht zijn, het eigeel dan he…niet het eiwit. Dat moet goed gestold zijn anders eet ik het niet.

Koolhydraatarm

Dit is weer zo’n ideaal koolhydraatarm gerecht vanwege alle gezonde vetten. Door de avocado en zalm zit je gegarandeerd de rest van de avond vol. Je zou zelfs nog wat olijfolie kunnen gebruiken als dressing, maar dat vind ik niet nodig. Dit zijn al genoeg vetten en calorieën.

zalm

Ik gebruik hier warmgerookte zalm met peper, maar gewone warmgerookte zalm of gewone gerookte zalm werkt net zo goed! Kijk gewoon naar wat er is en waar je trek in hebt.

Salade met gerookte zalm, asperge, avocado en ei
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Salade met gerookte zalm, avocado, groene asperge en gepocheerde eieren

Een goed vullende salade met gerookte zalm, avocado, asperges en gepocheerde eieren
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla
  • 100 gram groene asperges
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • 200 gram (warm)gerookte zalm
  • 2 eieren
  • scheut azijn
  • pan water
  • olie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een pan met water met een scheutje azijn.
  • Verhit in een koekenpan of grilpan wat olie en bak hier de asperge kort in aan.
  • Wanneer het water kookt, zet het vuur dan zacht en roer met een lepel in het water zodat er een kolk ontstaat. Breek hier 1 ei in kapot (het kolkende water zorgt ervoor dat het eiwit om het eigeel heen draait). Laat dit 3 minuten garen. Haal je ei uit de pan (ik leg het meestsal voorzichtig in een vergiet) en herhaal dit dan met het andere ei.
  • Dien een bord op met de sla, de gegrilde asperges, de avocado schijfjes, de zalm en de eitjes. Breng op smaak met peper en zout.