Deze tomatensalade met burrata en toast is mijn go-to maaltijd voor wanneer het te heet is en ik geen puf heb om ook maar iets te doen (dus 3x per jaar, waarschijnlijk 3 dagen achter elkaar haha). Het is snel klaar, je kunt het grotendeels preppen en belangrijkste, het is heerlijk!

Tomatensalade met burrata

Je kunt elke soort tomaat gebruiken voor deze. Ik heb vaak nog wel wat trostomaten en cherrytomaten liggen, dus die gebruik ik vaak. De vorige keer had ik groente tomaat op de kop getikt en die werkte ook heel goed. De burrata doe je er pas bij vlak voor het opdienen. Ik had dit keer burrata bij de kaasboer gekocht en die was echt enorm en super lekker. Wil je toch graag met eigen ogen zien hoe je dit maakt, het recept heb ik hier op Insta gedeeld en hieronder staat de tiktok.

@foodfromclaudnine

Dit recept is voor wanneer het weer mooi weer wordt en je hebt zin in een frisse maaltijd die super makkelijk is om te maken, maar ook super lekker is! Sla deze reel dan ook vooral op voor die momenten. Ik maak deze salade dus heel erg vaak. Doe er wat getoast zuurdesembrood bij en ik ben gelukkig. Van de week hadden we er ook nog een gebakken visje bij! Je hebt nodig, voor ongeveer 2 personen (of 3 als je er nog iets anders bij doet ook) 1 sjalot, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt Handje verse basilicum, fijngehakt 500 gram tomaten, naar keuze, in plakjes of als je cherrytomaten gebruikt gehalveerd 2 a 3 el olijfolie 1 bol burrata Meng de sjalot, knoflook, basilicum en tomaat met de olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout, tomaat heeft best wat zout nodig. Dit kan je direct op een bord doen, maar je kunt dit onderdeel ook eerder maken. Verdeel daarna een bol burrata over het tomatenmengsel, schenk wat van de olie en het sap in je kom over de burrata en doe over het geheel nog wat grofgemalen peper. Serveer met (zuurdesem) toast. #salade #burrata #makkelijkrecept #summerdinner #dinnerideas #vj #dinnerfortwo #lekkereten #foryou

♬ origineel geluid – Food from ClaudNine

Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata
Bereidingstijd13 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Handje verse basilicum, fijngehakt
  • 500 gram tomaten, naar keuze, in plakjes of als je cherrytomaten gebruikt gehalveerd
  • 2 a 3 el olijfolie
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Meng de sjalot, knoflook, basilicum en tomaat met de olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout, tomaat heeft best wat zout nodig.
  • Dit kan je direct op een bord doen, maar je kunt dit onderdeel ook eerder maken. Verdeel daarna een bol burrata over het tomatenmengsel, schenk wat van de olie en het sap in je kom over de burrata en doe over het geheel nog wat grofgemalen peper.
  • Serveer met (zuurdesem) toast.