Deze tomatensalade met burrata en toast is mijn go-to maaltijd voor wanneer het te heet is en ik geen puf heb om ook maar iets te doen (dus 3x per jaar, waarschijnlijk 3 dagen achter elkaar haha). Het is snel klaar, je kunt het grotendeels preppen en belangrijkste, het is heerlijk!
Tomatensalade met burrata
Je kunt elke soort tomaat gebruiken voor deze. Ik heb vaak nog wel wat trostomaten en cherrytomaten liggen, dus die gebruik ik vaak. De vorige keer had ik groente tomaat op de kop getikt en die werkte ook heel goed. De burrata doe je er pas bij vlak voor het opdienen. Ik had dit keer burrata bij de kaasboer gekocht en die was echt enorm en super lekker. Wil je toch graag met eigen ogen zien hoe je dit maakt, het recept heb ik hier op Insta gedeeld en hieronder staat de tiktok.
Tomatensalade met burrata
Ingrediënten
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Handje verse basilicum, fijngehakt
- 500 gram tomaten, naar keuze, in plakjes of als je cherrytomaten gebruikt gehalveerd
- 2 a 3 el olijfolie
- 1 bol burrata
Instructies
- Meng de sjalot, knoflook, basilicum en tomaat met de olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout, tomaat heeft best wat zout nodig.
- Dit kan je direct op een bord doen, maar je kunt dit onderdeel ook eerder maken. Verdeel daarna een bol burrata over het tomatenmengsel, schenk wat van de olie en het sap in je kom over de burrata en doe over het geheel nog wat grofgemalen peper.
- Serveer met (zuurdesem) toast.