Tomatensalade met burrata
Tomatensalade met burrata
Bereidingstijd13 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Tomatensalade met burrata
Servings: 2
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Handje verse basilicum, fijngehakt
- 500 gram tomaten, naar keuze, in plakjes of als je cherrytomaten gebruikt gehalveerd
- 2 a 3 el olijfolie
- 1 bol burrata
Meng de sjalot, knoflook, basilicum en tomaat met de olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout, tomaat heeft best wat zout nodig.
Dit kan je direct op een bord doen, maar je kunt dit onderdeel ook eerder maken. Verdeel daarna een bol burrata over het tomatenmengsel, schenk wat van de olie en het sap in je kom over de burrata en doe over het geheel nog wat grofgemalen peper.
Serveer met (zuurdesem) toast.