Deze kabeljauw uit de oven is een super snel gerecht. Heerlijk voor wanneer het warm is en je zin hebt in een lichte maaltijd. Ik heb er stokbrood bij geserveerd, maar met rijst op pasta kan ook!
Kabeljauw uit de oven
Je zou dit hele gerecht op het fornuis kunnen maken, maar roer de groenten dan door de saus heen. Anders ben ik bang dat dit niet goed gaart. Wat ook heel erg lekker is, is de kabeljauw vervangen door een blok feta! Zo kan het ook een heerlijk voorgerecht zijn, of een borrelhap.
Benieuwd hoe ik dit maak? Bekijk dan de reel hier op Instagram of onderstaande TikTok voor het filmpje. Geen zorgen, het uitgeschreven recept staat hieronder.
Kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven
Porties: 2
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- 1 flinke tl harissa
- 1 blik tomatenpulp (ik gebruik altijd Mutti)
- 1 flinke tl oregano
- 2 kabeljauw filets
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 150 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 el zwarte olijven ringen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit de olie in een (ovenbestendige) koekenpan en bak de knoflook aan tot deze begint te verkleuren. Voeg de harissa toe en bak kort mee.
- Voeg de tomatenpulp toe en breng op smaak met een tl oregano en peper en zout naar smaak. Laat 5 tot 8 minuten pruttelen op laag vuur zodat de saus wat inkookt.
- Meng de rode ui, cherrytomaat en olijf ringen met een klein beetje olijfolie en breng op smaak met een snuf oregano, peper en zout. Verdeel dit over de kabeljauw en bak dan in de oven, tot de kabeljauw gaar is. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de dikte van de kabeljauw, maar houd rekening met ongeveer 12 tot 15 minuten.