Mijn inspiratie voor dit gerecht is gamba pil pil, maar dan als hoofdgerecht. Spaghetti met garnalen, knoflook en chilipeper. Ik heb er ook nog wat cherrytomaat bij gedaan, maar mocht je nog een blik tomatenblokjes over hebben dan kun je dit ook gebruiken.
Spaghetti met garnalen, knoflook en chilipeper
Het belangrijkste hier vind ik, naast goede garnalen, een goede olijfolie. De olie geeft zoveel smaak aan dit gerecht, dus wees niet bang om eentje met veel smaak te gebruiken. De knoflook en chilipeper bak je eerst in de olijfolie, dit zorgt ervoor dat beide relatief mild zijn. Hoe langer je knoflook bakt, hoe minder heftig het wordt en ik vind hetzelfde gelden voor chilipeper. Dus mocht je denken, een hele peper… geen zorgen, ik vond dit gerecht totaal niet pittig.
Ik gebruik qua garnalen trouwens altijd rauwe garnalen. Gebruik alsjeblieft niet de al gekookte garnalen, je wil ze namelijk bakken in de olie en al gekookte (roze) garnalen worden dan taai. Ik koop vaak de diepvries easy peel garnalen in de supermarkt. Die laat ik ontdooien, pel ik (darmkanaal is er bij die al uitgehaald) en dep ik dan droog. Dat droogdeppen is ook belangrijk, anders zit er teveel vocht op en kook je je garnalen meer dan dat je ze in de pan bakt.
Spaghetti met garnalen, knoflook en chilipeper
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 200 gram garnalen, ontdooid en schoongemaakt
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 75 ml witte wijn
- handje peterselie, fijngehakt
Instructies
- Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en chilipeper kort aan. Voeg de garnalen toe, bak mee tot deze gaar zijn en haal uit de pan.
- Voeg de cherrytomaten toe, bak mee tot deze zacht zijn en blus af met de witte wijn. Laat dit 3 minuten inkoken.
- Voeg de gekookte pasta en peterselie toe, meng door en dien direct op.