Ben je nog op zoek naar een heerlijk gerecht om op de ontbijt of brunchtafel te zetten? Deze croissant bake met Boursin is heerlijk en echt super makkelijk om te maken.

Croissant bake met Boursin

Als eerste klop je de Boursin op met de eieren tot een egale massa, dan voeg je de tomaten, kruiden en melk toe. Hier dip je de croissants in. De croissants verdeel je in een ovenschaal en dan schenk je de rest van het mengsel eroverheen. Nog wat geraspte kaas erop en dan gaat het de oven in. 25 minuten later heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. En ook fijn, je kunt dit al de avond van tevoren klaarmaken als je dit wil, dan hoef je het de ochtend zelf alleen nog maar af te bakken.

Croissant bake met Boursin

Croissant bake met Boursin
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 1 schaal

Ingrediënten

  • 150 gram Boursin zacht & romig
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 10 gram peterselie, fijngehakt
  • 10 gram bieslook, fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 5 croissants
  • 50 gram belegen kaas, geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de Boursin op met de eieren tot een egale massa. Voeg de melk, kruiden en tomatenblokjes toe en meng door.
  • Snij de croissants door de helft en dip in het mengsel. Leg in een ovenschaal en giet het resterende mengsel over de croissants heen.
  • Verdeel de geraspte kaas over de croissants en bak 25 minuten af in de oven.
  • Garneer optioneel met nog wat extra kruiden en dien direct op.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Net zo’n grote fan als ik? Probeer dan eens deze smashed aardappels met Boursin saus.