Eigenlijk maak ik altijd teveel risotto en een ideale manier om wat heerlijks te maken met die restjes is arancini. Arancini is een Italiaans borrelhapje en is super leuk om te serveren met Oud&Nieuw. Het is weer eens iets anders dan de bitterbal. Het is makkelijker om te maken met risotto die je de dag ervoor hebt gemaakt. Dit omdat de rijst goed afgekoeld moet zijn en wat steviger moet zijn.

Arancini

Je maakt je handen nat, drukt een flinke eetlepel risotto plat, vult het met een stukje mozzarella, dan vouw je de rijst om de mozzarella heen en rol je het tot een balletje. Vervolgens haal je dit door bloem, opgeklopt ei en paneermeel.

Risotto

Het leuke is dat je dit met elke risotto soort kan maken. Ik ben dol op risotto met Boursin, het is direct een heerlijke smaakmaker waardoor je risotto goed op smaak gebracht is. Boursin heeft nu ook een limited edition met truffelsmaak. Als je er nog aan kan komen is deze ook echt een aanrader om te gebruiken! In dit recept maak ik een risotto met oesterzwam en de limited edition truffelsmaak. Deze kan je ook voor arancini gebruiken

Arancini

Arancini met Boursin risotto

Arancini met Boursinrisotto
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 15

Ingrediënten

Voor de risotto

  • 2 el olie
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram risotto
  • 600 ml bouillon
  • 100 gram Boursin
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt

Verder

  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • 1 kommetje bloem
  • 1 ei, opgeklopt
  • 1 kommetje paneermeel
  • 500 ml olie om in te bakken
  • Pesto om bij te serveren

Instructies

  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig is. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, roer af en toe door, tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht de risotto te droog worden, voeg dan heet water toe.
  • Verhit intussen ook een el olie in een andere koekenpan en bak de champignons aan tot deze goudbruinzijn.
  • Voeg wanneer de risotto gaar is de gebakken oesterzwammen, de Boursin en de Parmezaan toe. Roer door en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Laat afkoelen
  • Maak je handen vochtig en neem een eetlepel risotto en druk dit plat in je hand. Leg een blokje mozzarella erop, vouw dicht en rol op. Herhaal met de rest.
  • Haal elk bolletje eerst door de bloem, dan het ei en dan de paneermeel. Laat stevig worden in de koelkast terwijl je de olie opwarmt.
  • Verhit de olie tot 180graden en bak de arancini 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Serveer met een dip zoals pesto of truffelmayonaise.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin.