Ik ben een rode curry verslaafde. Rode curry zalm, garnalen, biefstukreepjes en nu dus rode curry met stoofvlees. En oh man, dit was lekker. Dit is echt een perfecte maaltijd voor een koude winterse avond. Ik werd er in ieder geval heel gelukkig van.

Rode curry met stoofvlees

Je moet het vlees wel een tijdje op laten staan, afhankelijk van welke soort je gebruikt. Volgens mij zijn riblappen iets sneller gaar, 2 uur, en runderlappen/sukadelappen etc iets langer, 3 uur. (maar pin me er niet op vast hoor, ik houd het vlees in de gaten en minder de klok). Soms maak ik stoofvlees op het fornuis, maar ook geregeld in de oven. Mijn ervaring is dat het in de oven net wat gelijkmatiger wordt verhit, je hebt minder kans op aanbranden.

Tip: maak je dit voor een etentje of wil je zeker weten dat het op een bepaald tijdstip klaar is? Bereid het hele gerecht dan eerder en warm het enkel nog op voordat je het opdient.

In dit recept heb ik een shortcut genomen want ik heb een rode curry pasta gebruikt. Normaal ben ik van het alles zelf maken, maar die curry pasta’s zijn gewoon heel goed, smaakvol en in de meeste zit geen onnodige toevoegingen. Check altijd even de ingrediëntenlijst voor de zekerheid. Ik gebruik zelf vaak deze, maar gebruik vooral degene die jij lekker vindt!

Rode curry met stoofvlees

Rode curry met stoofvlees
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 500 gram riblappen, in stukken gesneden
  • 2 flinke el rode currypasta
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • Sap van een kwart limoen
  • 2 paksoi, in reepjes gesneden

Instructies

  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een sudderpan en braad het vlees rondom aan tot bruin gebakken (meer bruin = meer smaak).
  • Voeg de currypasta toe en bak 2 a 3 minuten mee. Voeg dan de bouillon, de helft van de kokosmelk toe en de citroengras stengel, roer door, en laat 2 a 3 uur met deksel op de pan sudderen op laag vuur of op 160 graden in de oven. Roer af en toe eens door.
  • Voeg wanneer het vlees gaar is en uit elkaar valt de rest van de kokosmelk, de limoensap toe en de paksoi toe, proef of je het verder op smaak moet brengen met zout en laat zonder deksel op de pan sudderen en de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Serveer met gekookte rijst, verse basilicum en eventueel wat chilipeper en limoen als garnering. Wil je meer groenten toevoegen, dan zou ik er gekookte peultjes of sugarsnaps bij doen.