Tegenwoordig hebben veel mensen een drukke levensstijl, waardoor er vaak weinig tijd is om uitgebreid te koken. Gelukkig zijn er tal van heerlijke gerechten die je binnen 20 minuten op tafel kunt hebben. In deze blog deel ik drie van mijn favoriete snelle gerechten van Green Chef: Bao buns met sticky tempeh en aubergine, curry met kipgehaktballetjes en garnalen en Zalm met Koreaanse spitskool en spruiten. Deze gerechten zijn niet alleen snel te bereiden, maar ook nog eens ontzettend smaakvol.
Bao buns met sticky tempeh en aubergine
Bao buns zijn gestoomde broodjes die oorspronkelijk uit Taiwan komen. Ze zijn zacht, luchtig en perfect om te vullen met allerlei heerlijke ingrediënten. Een van mijn favoriete vullingen is sticky tempeh en aubergine. Voor dit gerecht heb je nodig: bao buns, tempeh, aubergine, sojasaus, honing, sesamolie, knoflook en rode peper.
Begin met het marineren van de tempeh in een mengsel van sojasaus, honing, sesamolie, knoflook en rode peper. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en grill deze in een grillpan tot ze zacht en goudbruin zijn. Bak vervolgens de gemarineerde tempeh in een koekenpan tot deze plakkerig en krokant is. Vul de bao buns met de sticky tempeh en gegrilde aubergine en serveer met een frisse salade. Binnen 20 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan dat perfect is voor een doordeweekse avond.
Curry met kipgehaktballetjes en garnalen
Een curry is altijd een goed idee als je snel een smaakvol gerecht op tafel wilt zetten. Deze curry met kipgehaktballetjes en garnalen is niet alleen snel te bereiden, maar ook nog eens ontzettend lekker. Voor dit gerecht heb je nodig: kipgehakt, garnalen, currypasta, kokosmelk, groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette en spinazie), gember, knoflook en limoensap.
Begin met het maken van de kipgehaktballetjes door het kipgehakt te mengen met gember, knoflook en limoensap. Rol hier kleine balletjes van en bak deze in een koekenpan tot ze gaar zijn. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze kort mee. Voeg de groenten toe en bak deze even mee. Voeg tot slot de garnalen en kokosmelk toe en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen. Serveer de curry met rijst of naanbrood en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Zalm met Koreaanse spitskool en spruiten
Zalm is niet alleen ontzettend gezond, maar ook nog eens snel te bereiden. Deze zalm met Koreaanse spitskool en spruiten is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Voor dit gerecht heb je nodig: zalmfilet, spitskool, spruiten, sojasaus, sesamolie, knoflook en gember.
Begin met het grillen van de zalmfilet in een grillpan tot deze mooi bruin en gaar is. Snijd ondertussen de spitskool in reepjes en de spruiten in kwarten. Bak de spitskool en spruiten kort in een koekenpan met wat sesamolie, knoflook en gember. Voeg tot slot een scheutje sojasaus toe en laat het geheel nog even pruttelen. Serveer de gegrilde zalmfilet met de Koreaanse spitskool en spruiten en eventueel wat gestoomde rijst. Binnen 20 minuten heb je een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel staan.
*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Green Chef.