Ik kan elke dag wel pasta eten en ik ben dol op de simpele maar smaakvolle gerechten, zoals deze pasta met worst, broccoli en Boursin. Ik zit de laatste weken in een worst fase. Het is zo smaakvol en je hoeft er verder niets meer mee te doen. Ik heb hier gekozen voor Italiaanse worst, in deze kon je goed de venkel terug proeven wat fijn bij de rest van het gerecht paste.
Pasta met worst, broccoli en Boursin
Verder gebruik ik graag Boursin in mijn pasta gerechten, puur omdat dit ook al helemaal op smaak is gebracht en je verder dus weinig hoeft te doen ermee. In deze pasta gebruik ik de zachte variant, deze smelt makkelijk met wat pastawater in een saus. Heb je toevallig die andere in huis, dan kan je die ook gebruiken. Misschien dat je dan wat meer pastawater nodig hebt om er een saus van te maken.
Verder heb ik een knoflookkruim gemaakt voor erop. Je zou dit kunnen vervangen door enkel wat Parmezaan, maar ik vond de variatie in textuur erg fijn.
Variaties
Je zou ook de broccoli kunnen vervangen met spinazie of courgette als je dit lekker vindt, al vind ik het wel lastig met spinazie om voldoende ervan toe te voegen. Je wilt ook niet dat je een soort spinazie a la creme maakt met een beetje pasta erdoorheen.
Pasta met worst, broccoli en Boursin
Ingrediënten
Voor de panko laag
- 1 el boter
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 gram panko
- handje peterselie, fijngehakt
Verder
- 150 gram rigatoni (of andere pasta)
- 400 gram broccoli
- 270 gram Gekruide Italiaanse worstjes
- 100 gram Boursin zacht en romig
- 30 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- grofgemalen peper, chili vlokken
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water al dente. Blancheer de broccoli roosjes tot deze de gewenste gaarheid hebben.
- Verhit intussen de boter in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de panko toe en bak mee tot dit goudbruin is. Zet het vuur uit en voeg dan de peterselie toe, meng door en zet opzij.
- Haal de worst uit het velletje en rul. Voeg, wanneer de pasta bijna gaar is, de Boursin toe met een beetje pasta water (ong 3 el) en meng door tot een saus. Voeg de gekookte pasta, de broccoli en de Parmezaan toe en meng door. Breng op smaak met wat peper en indien gewenst zout.
- Dien de pasta op met de knoflook kruim en optioneel nog wat grofgemalen peper en chili vlokken.
Zin in een ander soort pastagerecht? Probeer dan eens deze versie met pistache pesto.