Kokosmelk is de smaakmaker in zoveel soorten gerechten. Denk aan curry’s maar ook soepjes kun je er heerlijk mee op smaak brengen. Ik gebruik het veel in Oosterse gerechten, omdat het zoetig smaakt kun je er heerlijk wat pit aan toevoegen voor een fijne smaakcombinatie.
Kokosmelk
Hier gebruik ik de extra romige kokosmelk van Valle del Sole en dat proef je terug in de rijkheid van de soep. Het vetpercentage ligt wat hoger, dat merk je aan de smaak en je hoeft er ook iets minder van te gebruiken. Toevallig is dit gerecht ook vegan, nog een voordeel van kokosmelk.
Zoete aardappelen
Zoete aardappel is misschien niet iets wat je direct verwacht in een soepje, maar de smaak is fantastisch. Het maakt de soep ook lekker dik, daar ben ik zelf een groot fan van. Zo vult het ook stukken beter en heb je niet na een uurtje alweer trek.
Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 250 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 2 winterpenen, in plakjes gesneden
- 500 ml groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 el gemengde zaden
Instructies
- Verhit de olie en voeg de knoflook, gemberpoeder en chilivlokken toe. Voeg de aardappel en winterpeen toe en bak een paar minuten.
- Voeg de bouillon toe en kook het geheel tot de wortel en aardappel zacht zijn, zo’n 15a 20 minuten.
- Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer door totdat de soep heet is.
- Dien op in 2 grote kommen, garneer met een eetlepel kokosmelk en wat gemengde zaden.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Valle del Sole