Ik ben een groot fan van sangria, maar het kan redelijk zoet zijn. Daarom heb ik voor het warme weer een heerlijke zomerse witte sangria gemaakt. Net wat frisser dan de gewone variant.
Witte sangria
Deze maak je dus met brandy, witte wijn en bruiswater. Ik kies er zelf voor om weinig suiker toe te voegen omdat ik het dus relatief fris wil houden. Je kunt de suiker zelfs helemaal weglaten, maar het kan zijn dat je dan een klein bittertje proeft door de citroen en de brandy.
De hoeveelheden die ik hier aangeef is genoeg voor ruim een liter sangria, dat is zonder het ijs dus neem een flinke kan of halveer de ingrediënten.
Brandy
Je kunt elke soort brandy gebruiken die je maar wil. Ik heb Metaxa gebruikt puur omdat we een fles open hadden staan. Mocht je denken, wat moet ik daarna met een fles Metaxa, dan heb ik een heerlijk recept voor je. Namelijk deze gyros in metaxa saus, echt fantastisch! Ik bestel dit vaak bij de Griek en ik was echt onder de indruk hoe erg het erop lijkt.
Fruit
Ik heb zelf gekozen voor citroen, aardbeien en nectarine, maar je kunt ook prima ander fruit gebruiken. Denk aan druiven, frambozen, mango.. kies datgene dat je lekker vindt!
Witte sangria
Ingrediënten
- 1 citroen, in plakjes gesneden
- 10 aardbeien, gehalveerd
- 1 nectarine, in plakjes gesneden
- 25 gram fijne kristalsuiker
- 60 ml brandy
- 750 ml droge witte wijn
- 250 ml bruisend water
- ijsblokjes
Instructies
- Meng het fruit met de suiker en laat even staan terwijl de suiker oplost.
- Voeg de brandy, wijn en als laatste het bruisende water.
- Je kunt de smaken in de koelkast laten intrekken, maar ook direct opdienen. Voeg ijs toe aan glazen en schenk de witte sangria hierin.