De titel is al praktisch het recept, haha. Wat een spoiler alert.

Venkel salade

Dit recept is eigenlijk een beetje gejat. Tijdje terug hadden we een overnachting incl diner in een klein hotelletje in Friesland en daar werd deze salade als voorgerecht geserveerd.

Heerlijk! En zo simpel eigenlijk

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit eerder zelf venkel klaargemaakt heb. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat er dille in de salade zat, maar dat zijn gewoon de sprietjes erop!

Dressing

De dressing is heel simpel, olijfolie en citroensap samengeklopt tot een emuslie. Grappig is dat het zuur in de citroensap de zalm gaart.

venkel salade met zalm, appel, druif en walnoten

venkel salade met zalm, appel, druif en walnoten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 groene appel
  • handje druiven
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 gram gerookte zalm
  • handje walnoten
  • peper

Instructies

  • Meng in een kom de olijfolie en citroensap, klop dit even op totdat er een dikkere emulsie ontstaat.
  • Snij de bovenkant van de venkel, maar bewaar die groene sprietjes. Halveer de venkel en snij dan zo dun mogelijk reepjes. Voeg dit toe aan de dressing.
  • Snij de zalm in reepjes, de appel in plakjes en doe beiden in de kom. Doe er ook een handvol druiven bij en meng goed en breng op smaak met een beetje peper.
  • Dien op op een bord en strooi er als laatste wat fijngehakte walnoten overheen en die groene sprietjes die je bewaard had (dit heeft een sterke venkelsmaak, beetje anijsachtig..heel lekker)