Dit recept is echt in een paar minuten klaar. Een tonijn tataki salade met Tao Kae Noi tempura zeewier en rijst noodles. Zeewier voegt zo’n enorme umami smaak toe aan je gerecht, ik ben er dol op. Omdat in salades vaak croutons gaan heb ik in mijn Aziatische salade de croutons vervangen door Tao Kae Noi tempura zeewier. Crunch en die heerlijke umami smaak.

Tonijn tataki salade met Tao Kae Noi

Omdat je deze tonijn bijna rauw eet adviseer ik wel tonijn van goede kwaliteit te kopen, het liefst van de visboer.

tonijn tataki salade met Tao Kae Noi

tonijn tataki salade met Tao Kae Noi
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de tonijn tataki

  • 2 tonijnsteaks
  • 1 el sesamolie
  • Sesamzaad (wit en zwart)
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Voor de dressing

  • 75 ml sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 tl maïzena

Verder

  • 100 gram rijst noodles
  • 75 gram veldsla
  • 1/2 komkommer, julienne gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 20 gram Tao Kae Noi tempura zeewier, in stukjes gebroken

Instructies

  • Meng voor de dressing de maïzena met de sojasaus. Verhit dan samen met de rijstazijn en suiker tot de suiker is opgelost. Laatafkoelen.
  • Breng een pan met water aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur uit en wel de rijstnoodles voor 3 minuten. Spoel daarna af met koud water,
  • Smeer de tonijn in met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Haal de tonijnsteak door de sesamzaadjes zodat de boven- en onderkant helemaal bedekt zijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tonijn kort, ongeveer 30 à 40 seconden per kant, aan beide kanten aan.
  • Meng de rijstnoodles, de veldsla, komkommer, avocado en Tao Kae Noi tempura zeewier met bijna alle dressing. Snijd de tonijn in reepjes en verdeel over de salade. Bedruip de tonijn met de rest van de dressing. Serveer met extra Tao Kae Noi tempura zeewier voor meer crunch.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tao Kae Noi.