Samenwerking

Voor Del Monte mocht ik weer een recept bedenken en dit keer heb ik gekozen voor een heerlijke tarte tatin met perzik. Een tarte tatin bak je met de deegkant naar boven en nadat het is afgekoeld draai je het voorzichtig om. Het resultaat is een heerlijke lichtzoete bodem met gebakken fruit vermengd met karamel. Serveer het met een bolletje ijs en je hebt een fantastisch toetje. Ik kon niet stoppen met eten!

Del Monte heeft nu een hele toffe actie, je kan namelijk een vakantie t.w.v. € 2.000 of 1 van de 10 weekendjes weg naar Frankrijk winnen! Wat moet je daarvoor doen? Ga naar de website
www.everybodysaysyes.eu en beantwoord 3 korte vragen over Del Monte. Dat is alles! Weinig moeite voor zo’n mooie prijs dacht ik!

Laten we nu snel verder gaan naar het recept. Geloof mij, dit wil je maken!

Tarte tatin met perzik

Een heerlijk zomers toetje met perzik
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 8

Ingrediënten

  • 2 blikken (a 415 gram) Del Monte halve perziken op sap
  • 150 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • snuf zout

Instructies

  • Klop 100 gram boter met 50 gram suiker op tot een gladde massa en voeg dan het ei toe en meng dit nog even door.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een mooie deegbal. Laat dit minimaal 30 minuten staan in de koelkast. Op deze manier wordt de boter weer hard en kan je het deeg zo beter uitrollen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Nu de karamel, neem een steelpan en doe hierin 40 gram water en 150 gram suiker. Roer even door, vóórdat je het op het vuur zet.
  • Zet de steelpan op laag vuur en wacht. Je moet nu niet meer roeren! Na een tijdje begint dit mengsel te borrelen en wordt het bruin. Als je merkt dat het oneven bruin wordt mag je de steelpan zachtjes een beetje ronddraaien.
  • Zodra je suikermengsel een mooie bruine kleur heeft (let op! te licht = geen smaak en te donker = bitter) haal je je pan van het vuur. Wacht een paar seconden en voeg dan 50 gram boter toe. Pas op want het gaat nu spetteren, maar je karamel is klaar.
  • Pak een springvorm met bakpapier en giet je karamel hierin. Vul je springvorm met de in partjes gesneden perziken.
  • Haal je deeg uit de koelkast en rol tussen 2 vellen bakpapier uit zodat het precies in je springvorm past.
  • Leg je deeg op je perziken en bak het geheel dan in 25 minuten af. Laat in de vorm wat afkoelen.
  • Neem een bord of een serveerschaal en leg dit bovenkant naar beneden op de springvorm en keer ze samen om.
  • Serveer wanneer de tarte tatin nog een beetje warm is met een bolletje ijs.

Notities

Eet smakelijk! / Geniet ervan!