Een kleine variatie op de klassieker, de tahin caesar salade is direct een klasse apart. Een beetje notig, rijk van smaak en heel vol. Dit moet je echt eens proberen.

Tahin caesar salade

Tahin, het wordt ook weleens tahini genoemd, is een pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Een soort pindakaas, maar dan met sesam. De smaak is heel rijk en sterk en het past perfect bij deze salade!

Ik maakte vroeger mijn dressing voor de caesar helemaal zelf, maar sinds kort heb ik een shortcut (met dank aan mijn zus voor de tip). Ik gebruik een aioli, of mayonaise en knoflook als ik geen aioli in huis heb, ansjovispasta, citroensap en parmezaan. Nu heb ik er dus tahin ook aan toegevoegd.

Kip

Dit keer heb ik ervoor gekozen om er kip bij te doen. Vroeger deed ik altijd kipfilet, maar ik heb een bereidingswijze van kippendij gevonden waardoor ik dat opeens een stuk lekkerder vind. Ik ben namelijk heel kieskeurig betreft kippendij, ik vind het al snel te flubberig. Nu bak ik de kippendij eerst met wat olie, peper en zout en eventueel andere kruiden op 200 graden in de oven tot de kip gaar is. Daarna bak ik het nog kort aan in een koekenpan. Zo heb je geen flubberige stukjes meer en is de buitenkant zelfs lekker krokant.

Tahin caesar salade
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tahin caesar salade

Tahin caesar salade
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 2 el olie
 • 2 kippendij filets, schoongemaakt
 • 2 eieren
 • 1 el tahin
 • 1 el mayonaise
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 1 tl ansjovispasta (of 1 a 2 ansjovisfilets)
 • 1 el citroensap
 • 20 gram parmezaanse kaas, geraspt (+ extra voor garnering)
 • 200 gram romaine sla, gewassen en in repen gesneden
 • 4 radijsjes, in plakjes gesneden
 • 1 snee oud brood
 • snuf knoflookpoeder

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de kip op smaak met peper en zout en smeer in met een halve eetlepel olie. Bak 20 minuten in de oven, tot de kip gaar is.
 • Breng intussen een pan water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de eieren toe, kook 6 a 7 minuten. Giet af en spoel direct af met koud water.
 • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het oude brood aan tot goudbruin. Zet het vuur uit en voeg een snuf knoflookpoeder toe. Meng door.
 • Verhit de resterende halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip kort aan beide kanten aan tot krokant. Haal uit de pan en snij in reepjes.
 • Maak de dressing door de tahin, mayonaise, knoflook, ansjovispasta, citroensap en parmezaan te mengen.
 • Voeg de sla, radijs, kip en croutons toe en meng goed door. Verdeel over 2 borden. Pel de eieren en snij in kwart en leg op de salade. Serveer met extra parmezaanse kaas.