Spaghetti mosselen

Spaghetti met mosselen

Bart is er dol op, ik vind ze ook lekker maar heb er al snel genoeg van. Stiekem vind ik het brood erbij lekkerder.

Toen ik mosselen voor het avondeten wilde klaarmaken heb ik voor mezelf dit gerecht in elkaar geflanst. Het is een simpel gerechtje maar met veel smaak. Tip: gebruik een goede witte wijn die je ook bij het eten zou willen drinken, of beter nog bij het eten serveert. Hier komt veel smaak vanaf dus je wil geen bocht natuurlijk.

Spaghetti mosselen

Mosselen

Het fijne is dat ze heel snel klaar zijn. Op dit moment zijn de hangcultuur mosselen er weer, hier zit geen zand in omdat ze niet op de bodem van de zee liggen.

Maak ze alsnog altijd eerst schoon en gooi alle kapotte weg. Ook moet je niet de mosselen eten die in het water open blijven staan en die na het stomen niet goed open zijn. Wees een beetje kritisch, je kunt er anders er ziek van worden.

Spaghetti mosselen

Spaghetti met mosselen

Spaghetti met mosselen
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Benodigdheden

  • Koekenpan met deksel

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • scheut witte wijn
  • 30 mosselen maak de ene dag gekookte mosselen en houd wat achter de hand voor dit recept
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • chilivlokken, hoeveelheid naar keuze
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook, kook de spaghetti al dente.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie op laag vuur, snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de olie. Roer door en laat de knoflook licht frituren, je wilt het vuur niet te hoog hebben want knoflook verbrandt snel.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen en een scheut wijn toe. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen in 2 minuten gaar. De schalen moeten open staan.
  • Schuif de mosselen aan de zijkant en voeg de parmezaanse kaas toe aan het vocht. Roer door.
  • Wanneer de kaas gesmolten is voeg dan de gekookte spaghetti toe. Meng alles goed door.
  • Breng de spaghetti op smaak met peper en chilivlokken. Serveer met verse peterselie.

2 Comments

  • Avatar

    Isabel

    Mosselen en spaghetti vond ik op het eerste gezicht een onwaarschijnlijke combinatie. Het recept zag er echter erg smakelijk uit. Ik heb me wat vrijheden gepermitteerd een wokversie hiervan geprobeerd. Mosselen zijn uitstekend te wokken. Resultaat: om van te smullen.

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Fijn dat je ervan genoten hebt! En ik dacht, als spaghetti vongole lekker is dan moet het met mosselen ook lekker zijn 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch