Ik heb al meerdere spaghetti met garnalen in roomsaus op mijn site staan, maar dit is toch écht anders dus een eigen recept was verwantwoord.
Bisque
Het verschil is hier dat we de room inkoken met de schillen van de garnalen. Dit zorgt voor zo enorm veel smaak! Je bakt de garnalen eerst in de schil, dan pel je ze, doe je de schillen terug in de pan met de room en dit laat je een tijdje op staan.
Variaties
Het leuke is dat je hier mee kan variëren, je kan namelijk allerlei schaaldieren gebruiken. Denk aan krab of kreeft.
spaghetti garnalen bisque roomsaus
spaghetti garnalen bisque roomsaus
Porties: 2
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 10 gamba's ongepeld (wel prima als de kop er al af is)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 100 ml room
- 40 gram parmezaanse kaas
- kookvocht
- peper en zout
- bieslook
- klontje boter
Instructies
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de garnalen in schil totdat ze gaar zijn. Haal van het vuur af, pel de garnalen wanneer ze genoeg afgekoeld zijn.
- Verhit in dezelfde pan nog een beetje boter, voeg de garnalen schillen en de ui toe en roer door totdat de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de room toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit op laag vuur 20 minuten staan. Roer af en toe door.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
- Wanneer de spaghetti bijna klaar is en de room bijna 30 minuten heeft opgestaan, giet de room door een vergiet in een kom. Druk met een lepel de garnalen schillen goed uit zodat je al het roomvocht hebt.
- Giet de room terug in de koekenpan, snij de garnalen in stukken (optioneel) en doe erbij. Doe de parmezaanse kaas erbij en roer even door, voeg dan de spaghetti toe.
- Proef even of de spaghetti gaar is, is vind het lekker om nog even mee te garen in de saus. Als de spaghetti op dit punt te droog wordt, voeg dan wat pasta water toe. Dien vervolgens op met wat extra parmezaanse kaas (optioneel) en bieslook.