Ik ben dol op spaghetti puttanesca. De ansjovis, kappertjes, olijven.. Het is een heel smaakvol gerecht! Vandaag heb ik de saus gemaakt en vervolgens met een kabeljauw filet in de oven gedaan. Alle smaken van de saus worden dan nog intenser terwijl de kabeljauw gaart. Meng na het bakken de spaghetti erdoorheen en klaar.

Spaghetti puttanesca

Traditioneel gaat er geen kabeljauw doorheen trouwens, en dan is het nog steeds fantastisch lekker, maar dit vult toch net een stukje beter. Ondanks dat er behoorlijk wat intense smaken door de saus gaat, vind ik het niet overdreven zout of ziltig, maar zoals ik zei.. gewoon lekker smaakvol.

Je kunt de saus met de vis ook los eten, met wat stokbrood erbij!

spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca met kabeljauw

Spaghetti puttanesca met kabeljauw
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 ansjovis filets
  • 75 ml witte wijn
  • 400 gram tomaten pulp (ik gebruik altijd de Polpa van Mutti)
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 10 groene ontpitte olijven, gehalveerd
  • 2 el kappertjes
  • 2 stukken kabeljauw filet
  • 150 gram spaghetti
  • verse peterselie, grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • In een (ovenbestendige) pan verhit de boter. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak voor 2 minuten terwijl je de ansjovis filet fijn prakt.
  • Blus af met de wijn, laat een paar minuten opstaan zodat de wijn kan verdampen. Voeg dan de tomatenpulp, de oregano en tijm toe. Roer door en laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen zodat het indikt.
  • Voeg de gehalveerde olijven en de kappertjes toe, meng door. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout, leg in de saus (in een ovenschaal als je geen ovenbestendige pan gebruikt) en bak ongeveer 10 minuten af totdat de vis gaar is.
  • Intussen kook je de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water gaar.
  • Meng de spaghetti door de saus en serveer direct, gegarneerd met wat verse peterselie.