Ik mocht lekker met de nieuwe Celavita Smaak Sensaties aardappels aan de slag! (Vanaf nu te koop bij de AH, Jumbo en Hoogvliet). Deze verpakking is bewust gemaakt voor kleinere huishoudens, zoals ik, om zo food waste tegen te gaan. En ik kan je vertellen, dit ging bij ons ook echt helemaal op.

Smokey BBQ aardappels met pulled chicken

Smokey BBQ aardappels met pulled chicken. Denk aan loaded fries, maar dan met BBQ aardappels = meer smaak.

Smokey BBQ aardappels met pulled chicken

Smokey BBQ aardappels met pulled chicken

Smokey BBQ aardappels met pulled chicken
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 kipfilets
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 zak CêlaVíta smokey bbq aardappeltjes
  • 60 gram bbq saus
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 150 gram geraspte kaas
  • Optioneel: creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng de kip op smaak met het zout, de paprikapoeder, uipoeder, komijn en knoflookpoeder. Verhit de overige el olie in een pan met deksel en bak de kip rondom aan tot deze goudbruin is. Voeg dan een scheutje water, ongeveer 75 ml, toe en laat met de deksel op de pan in 30minuten gaar stoven.
  • Verhit intussen de overige el olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes 6 minuten. Voeg dan de paprika en rode ui toe en bak nog eens 6 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden en de aardappeltjes bijna gaar zijn.
  • Trek de kip, wanneer deze gaar is, uit elkaar met2 vorken en meng met de bbq saus.
  • Verdeel de aardappeltjes met groenten in een ovenschaal, verdeel de pulled chicken hierover heen en als laatste de geraspte kaas. Bak af in de oven tot de kaas gesmolten is, zo’n 5 minuten.
  • Serveer eventueel met een beetje crème fraîche.