Dit recept is een klassiek Turks recept, sigara boregi zijn sigaartjes van filodeeg gevuld met kaas en kruiden. Heerlijk! Denk aan een kaasstengel, maar dan met feta.

Variaties sigara boregi

Je zou ook een andere vulling kunnen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan appel met suiker/kaneel of nutella. Varieer er lekker op los! Zelf ben ik meer van de hartig dan van de zoet en er gaat wat mij betreft niets boven kaas dus ik ben voor de klassieke combinatie gegaan.

Filodeeg

Wil je helemaal losgaan in de keuken, maak dan je eigen filodeeg! Heb je daar geen zin in, koop dan filodeeg en laat dit in een vochtige theedoek ontdooien. Doe je dit niet zit je met droge filodeeg dat snel scheurt.

Maken van de ‘sigaartjes’

Het beste is om je filodeeg in driehoeken te snijden. Ik heb aan de ene kant een snee in het midden gedaan en aan de andere kant op 1/4 en 3/4. Op deze manier snij je van punt naar punt en heb je mooie driehoeken.

Maak de randen van het filodeeg vochtig, vul met een eetlepel mengsel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

sigara boregi

sigara boregi

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 10 vellen filodeeg, in driehoeken gesneden
  • 200 gram feta
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el fijngehakte verse peterselie
  • scheut zonnebloemolie

Instructies

  • Prak met een vork de feta samen met de peterselie en chili vlokken.
  • Maak de randen van je driehoek filodeeg nat, leg een eetlepel vulling onderaan, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Gebruik eventueel wat extra water op het puntje zodat het goed blijft plakken.
  • Herhaal met de overige vellen filodeeg.
  • Verhit een laagje zonnebloem olie in een koekenpan en bak de sigaartjes op halfhoog vuur rondom totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat even uitlekken op wat keukenpapier en dien dan op. Eventueel met een dipsausje van yoghurt, wat knoflookpoeder en gedroogde peterselie.