Heb jij goede voornemens? Mijne is meer groenten en fruit eten, dus toen ik werd uitgedaagd door Pink Lady om een snel, lekker en gezond recept te maken voor de Pink Chefs wist ik al snel wat het ging worden. Een salade met @pinklady.nederland appels, walnoot en geitenkaas, ideaal voor de lunch of als avondmaaltijd met een lekker stuk stokbrood erbij.

Salade met Pink Lady® appels, walnoot en geitenkaas

Voor deze salade schil ik de appels niet, want in de schil zit 50% van de vitamine. Enkel wassen is dus voldoende! Verder is 1 appel al voldoende voor een kwart van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, vezels voor de spijsvertering, antioxidanten om de huidveroudering te bestrijden, 80% water voor de hydratering en suiker voor de energie. Pink Lady® appels hebben verder trouwens heel sappig vruchtvlees en hebben de perfecte mix tussen zoet en zuur. Perfect om dus los te eten, maar ook heel lekker in een salade.

Balsamico dressing

De dressing is op basis van olijfolie, balsamico en mosterd. Heel simpel om te maken en heel smaakvol, je hebt dus maar weinig nodig! Ik maak liever altijd een potje dressing, zodat ik het maar één keer hoef te maken en er langer plezier van heb.

Tip: Wil je meer proteïne toevoegen aan de salade, voeg dan gerookte kipreepjes toe.

Salade met Pink Lady® appels, walnoot en geitenkaas

Salade met Pink Lady® appels, walnoot en geitenkaas

Salade met Pink Lady® appels, walnooten geitenkaas
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd9 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 krop krulsla
  • 50 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 1/2 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 25 gram walnoten, verkruimeld
  • 1 Pink Lady®appel, in plakjes gesneden

Voor de dressing (1 potje)

  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 6 el olijfolie

Instructies

  • Meng voor de dressing de balsamico azijn met de mosterd en de honing. Schenk nu al roerend langzaam de olie erbij en roer door tot je een homogeen mengsel hebt. Schenk ineen potje en bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Was de krulsla en scheur in kleinere stukken.
  • Meng de sla met 2 el dressing, de geitenkaas, rode ui en walnoten.
  • Verdeel op een bord en plaats de plakjes appel in groepjes op de salade. Serveerdirect.

*Dit recept is gemaakt in samenwerking met Pink Lady