Ik ben dol op pasta in een romige (kaas)saus en deze romige citroen tagliatelle met zalm is daar weer een hele fijne variatie op.

Romige citroen tagliatelle met zalm

In deze pastasaus gebruiken we geen citroensap, maar enkel de rasp. Dit zorgt voor een heerlijke citroensmaak zonder dat het zuur wordt. Erbij serveren we een stukje perfect gebakken zalm, al moet ik zeggen dat ik na het maken van de foto de zalm door de pasta heen heb gemengd. Is toch wat makkelijker eten ook!

Simpel en snel

Naast dat dit gewoon super lekker was is het ook nog eens heel simpel om te maken en verrassend snel klaar. De pasta koken duurt het langst!

Romige citroen tagliatelle met zalm

Romige citroen tagliatelle met zalm
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 2 zalmmoten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml slagroom
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram doperwten
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat, in gezouten water, al dente.
  • Verhit de olie en boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de slagroom, parmezaan en citroenrasp toe en roer een minuut door tot de saus dikker begint te worden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta en de doperwten toe en meng door. Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe.
  • Voeg de zalm toe aan de pasta en serveer direct.