Dit recept is zo makkelijk om te maken en heeft zoveel smaak. Roerbak udon noodles met kip en kool. Ik kan dit elke dag wel eten!
Roerbak udon noodles met kip en kool
Ik gebruik hier mijn favoriete noodle soort, de Udon noodle van Hakubaku. Deze zijn te koop bij de ah. De reden dat ik eigenlijk altijd udon noodles gebruik is omdat deze wat dikker zijn en een meer chewy textuur hebben. In dit gerecht, met zalm, heb ik ook udon noodles gebruikt.
Roerbak udon noodles met kip en kool
Roerbak udon noodles met kip en kool
Porties: 2
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 300 gram Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
- 180 gram Hakubaku udon noodles
- 300 gram kipgehakt
- 1 el sesamolie
- 5 stengels bosui, in ringen gesneden
- 50 gram mirin
- 70 gram sojasaus
- sesamzaad
- Optioneel: crispy chili olie
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de kool tot deze zacht is.
- Kook intussen de udon noodles gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
- Haal de kool uit de pan en zet opzij. Voeg het kipgehakt toe en rul tot de kip bruin gekleurd en gaar is. Voeg de sesamolie ende bosuien toe, houd wat van de groene delen achter om straks het gerecht mee te garneren, en bak mee tot de bosuien zacht zijn.
- Voeg de kool, noodles, mirin en sojasaus toe. Menggoed door. Dien op en garneer met sesamzaad en extra bosui en crispy chiliolie.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hakubaku.