Ik maak geregeld curry met vis, maar deze rode curry met zalm is de eerste keer dat ik een curry met zalm heb gemaakt en ik kan je vertellen, het was een succes!
Rode curry met zalm
In dit recept heb ik wel een shortcut genomen want ik heb een rode curry pasta gebruikt. Normaal ben ik van het alles zelf maken, maar die curry pasta’s zijn gewoon heel goed, smaakvol en in de meeste zit geen onnodige toevoegingen. Volgens mij maakt het weinig uit welk merk je gebruikt, maar ik weet dat mensen het fijn vinden om te weten welke in heb gebruikt en dit keer was dat de Thaise rode curry kruidenpasta van Fairtrade Original. Ik ben ook een groot fan van Blue Elephant.
De zalm breng je eerst op smaak met koriander, paprika, knoflookpoeder en peper en zout en bak je als eerste apart tot net niet gaar. Daarna maak je de saus en op het einde voeg je de zalm nog even toe om weer op te warmen en door te garen tot deze precies goed is. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van hoe dik je zalmmoot is, maar in principe moet de zalm in vlokken uit elkaar vallen wanneer je het indrukt.
rode curry met zalm
Ingrediënten
- 150 gram witte rijst
- 1 el zonnebloemolie
- 2 zalmmoten
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- peper en zout
- 70 gram rode currypasta (1 pakje)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemberpuree
- 250 ml kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 2 flinke handen spinazie
- verse koriander en chili vlokken
Instructies
- Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
- Breng de zalm op smaak met de komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten aan tot net niet gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg de curry pasta met de knoflook en gember aan de pan toe en bak 2 minuten door. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer door.
- Voeg de spinazie toe en roer door. Doe wanneer de spinazie geslonken is de zalm terug in de pan en laat opstaan totdat de zalm heet en gaar is.
- Dien de rijst op met de curry. Garneer met verse koriander en optioneel wat chilivlokken voor extra pit.
Marianne Smet zegt:
Had geen rode currypasta maar gele currypasta gebruikt.
Marianne Smet zegt:
Had geen rode currypasta maar gele currypasta gebruikt.