Een titel verzinnen van een gerecht is soms zo lastig, dus ik heb dit maar rijst met ketjap kip en een pittig ei genoemd. Omschrijft in ieder geval direct wat het is! Ik wilde de avond dat ik dit gerecht maakte eigenlijk een noodle gerecht maken, maar ik had nog rijst over en geen zin om noodles te koken. Toen dacht ik aan een lunch die ik vaak maak, rijst met een gebakken ei met chili olie en tadaa… zo is dit gerecht ontstaan.

Rijst met ketjap kip en een pittig ei

Het is dus een super simpel gerecht om te maken. Ik geef toe dat er weinig groenten in zitten, maar denk dat het heel lekker is om er champignons bij te doen of om er geroerbakte broccoli of peultjes bij te serveren. Wat ik al zei, het was een spontaan gerechtje en ik had alleen nog spinazie in mijn koelkast liggen en dat leek me niet zo lekker erbij.

Chili olie

Ik ben echt verslaafd aan chili olie en doe het overal op (zeker op pizza, fantastisch). Je kunt het zelf maken, ik gebruik dit recept en heb laatst ook nog sjalot en knoflook hieraan toegevoegd, maar je kunt het natuurlijk ook kopen. In de supermarkt heb je van Lee Kum Kee chili olie en bij de toko haal ik graag deze van Lao Gan Ma. Deze lijkt wat minder pittig waardoor je wat meer kan toevoegen. Houd er bij jouw gerecht dus rekening mee hoe pittig jouw chili olie is.

Rijst met ketjap kip en een pittig ei
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rijst met ketjap kip en een pittig ei

Rijst met ketjap kip en een pittig ei
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • gekookte witte rijst, hoeveelheid naar keuze
 • 2 el olie
 • 390 gram kippendij, in blokjes gesneden
 • 1 tl paprikapoeder
 • peper en zout
 • 1/2 ui, fijngesnipperd
 • 3 bosuien, in ringen gesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 tl geraspte gember
 • 2 el ketjap manis
 • 2 el sojasaus (+xtra)
 • chiliolie naar smaak
 • 2 eieren
 • verse koriander

Instructies

 • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, voeg de kip met de paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip op hoog vuur aan tot bruin gebakken.
 • Voeg de ui, de helft van de bosui, knoflook en gember toe en bak 4 a 5 minuten op laag vuur mee tot de ui zacht is.
 • Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe en laat op laag vuur pruttelen terwijl je de eieren bakt.
 • Verhit in een andere koekenpan de overige eetlepel olie, de chiliolie naar smaak (mijn chili olie was niet zo pittig dus ik heb een ruime eetlepel toegevoegd) en de andere helft van de bosui toe en bak de bosui kort.
 • Voeg dan eieren toe aan de pan en bak op hoog vuur, schep af en toe de chili olie over de eieren heen.
 • Dien het bord op met de gekookte rijst, de kip en als laatste een gebakken ei. Schenk nog een beetje sojasaus over het ei (ipv zout) en garneer met verse koriander. Dien direct op.