Als je deze website wat meer bekijkt, dan weet je dat ik een fan ben van pasta. Dus ik heb weer een heel fijn nieuw recept voor je, namelijk ravioli met bruine boter en spinazie.

Ravioli met bruine boter en spinazie

Als je naar het recept kijkt, dan kan ik me voorstellen dat je denkt ‘beetje weinig groenten’, maar dat is omdat je met spinazie zoveel nodig hebt voordat je aan die 200 gram pp komt dat ik het in pastagerechten vaak te overheersend vind. Dus, wat je kunt doen is er extra spinazie bakken en dit er los bij serveren, maar je kunt bijvoorbeeld ook champignons aan dit gerecht toevoegen.

Bruine boter klinkt trouwens chic, maar is super makkelijk om te maken. De boter wordt, als ie bruin is, heel rijk van smaak en lekker notig. Je doet de boter in een pan en laat het op laag vuur opstaan. Eerst gaat het schuimen en daarna krijg je donkere spikkels en is de boter bruin. Afhankelijk van hoe groot je pan is, duurt dit ongeveer 5 a 8 minuten. Roer af en toe door en blijf erbij want je wil niet dat het aanbrandt.

Ik heb voor dit recept trouwens gewoon ravioli gekocht, anders is het ook niet snel klaar. Ik heb zelf gekozen voor een 3-kazen versie, maar je kunt ook een andere vulling nemen natuurlijk. Al moet ik zeggen dat deze er heel goed bij paste.

Ravioli met bruine boter en spinazie

Ravioli met bruine boter en spinazie
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram ravioli
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram spinazie
  • 15 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 30 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • zout

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  • Verhit de boter in een koekenpan en laat op laag vuur opstaan. Roer af en toe door. In eerste instantie gaat het schuimen en daarna wordt de boter snel bruin en krijg je zwarte spikkels. Dit duurt ongeveer 5 a 8 minuten. ⁠
  • Kook de ravioli zoals op de verpakking vermeld gaar.⁠
  • Voeg de spinazie toe aan de boter, breng op smaak met zout, en bak mee tot dit geslonken is.⁠
  • Voeg de ravioli toe en meng goed door. ⁠⁠
  • Dien de ravioli op met alle bruine boter, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.⁠