Ik maak dit geregeld in een plaattaart versie en dan met verkruimelde geitenkaas. Nu wilde ik meer echt een quiche maken dus met een dikke vulling.

Geitenkaas

In dit geval gebruik je zachte geitenkaas en dit meng je met ricotta en kruiden. Dit is de eerste laag van je quiche. Vervolgens een dikke laag tomaat. De combinatie is geweldig.

Tomaat

Zorg voor goede rijpe tomaten. Ik heb vleestomaat gebruikt, maar je kunt elke soort tomaat gebruiken die je wilt.

Quiche met tomaat en geitenkaas

Snel en makkelijk

Dit is dus super makkelijk om te maken. Ik maak het geregeld op feestjes omdat je het zo gemaakt hebt en dan alleen nog in de oven hoeft te schuiven.

Quiche deegbodem

Normaal ben ik alles van het zelf maken, maar in dit geval heb ik een kant en klare deegbodem gebruikt omdat het fijne is van dit gerecht dat het juist lekker snel klaar is.

Quiche met tomaat en geitenkaas

Quiche met tomaat en geitenkaas
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 1 quiche

Benodigdheden

  • quichevorm of gietijzeren pan van 24cm omtrek

Ingrediënten

  • 1 quiche taartdeeg rol a 230 gram
  • 200 gram geitenkaas
  • 250 gram ricotta
  • 1 el tijm
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 3 vleestomaten, in plakken gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet je quichevorm in en leg je deeg erin. Snij de randjes af.
  • Meng de ricotta met de geitenkaas en breng op smaak met tijm en peper. Verdeel over het deeg.
  • Dep de tomaten droog en verdeel over de geitenkaas/ricotta. Vouw de randjes van het deeg terug en (optioneel) maak een kartelvorm met je vingers.
  • Bak af totdat het deeg goudbruin is en de tomaat gegrild, zo'n 30 minuten (ik smeer de randjes van het deeg niet in met opgeklopt ei omdat het dan te snel bruin wordt en de tomaat dan nog niet goed gebakken is).
  • Strooi wat peper en zout over de tomaat na het bakken en dien direct op.