quiche

Quiche met tomaat en ham

Bij een quiche moet ik altijd denken aan verjaardagen vroeger. De toenmalige vriendin van mijn vader maakte super lekkere mini varianten met zalm. Verder had ik het niet echt zelf geprobeerd, alleen wel eens die dingen van de supermarkt gegeten (geen aanrader, haha).

Quiche

Deze is heel fijn om van tevoren klaar te maken. Ik heb hier wel gebruik gemaakt van kant en klaar bladerdeeg, heb het lekker makkelijk gehouden voor mezelf. Ik denk dat ik in 45 minuten klaar was en dat is inclusief oventijd. Valt super mee, toch?!

quiche met ham en groenten

Koolhydraatarm

Nu is bladerdeeg natuurlijk niet geweldig, dus heb ik ook een koolhydraatarme versie gemaakt. Deze is precies hetzelfde, maar dan zonder de korst. Ook heerlijk.

Quiche met tomaat en ham

Quiche met tomaat en ham
Bereidingstijd10 min
Totale tijd45 min
Porties: 1 quiche

Benodigdheden

  • quiche vorm van 28 cm

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram belegen kaas, geraspt
  • 8 eieren
  • 1 pakje coberger rauwe ham
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 el gedroogde bieslook
  • 2 el gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • beetje boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je quiche pan in met een klein beetje boter.
  • Leg de bladerdeeg in de quiche pan en snij de overlappende randjes af.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak dan 20 minuten blind af, dat wil zeggen met een vel bakpapier erover het deeg en bijvoorbeeld gedroogde bonen zodat het bakpapier er goed op blijft liggen.
  • Klop intussen in een grote kom de eieren samen met de yoghurt, kaas, peterselie, bieslook en peper en zout. Snij de cherrytomaten door midden (maar hou 10 helften achter voor straks bovenop) en voeg aan je eiermengsel toe.
  • Giet dit mengsel op het deeg. Verdeel dan de ham over de quiche (en duw een beetje in het mengsel ook) en als laatste de laatste 10 helften cherrytomaten.
  • Bak 30 minuten af in de oven of totdat de eieren gestold zijn. De oventijd is namelijk afhankelijk van hoe diep je ovenschaal is. Als jij een kleinere maar diepere ovenschaal gebruikt heeft je quiche meer tijd nodig om volledig stevig te worden.
  • Haal je quiche uit de oven als deze gaar is, laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch