quiche met ham en groenten

Quiche

Porties: 8

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 50 minuten


Bij een quiche moet ik altijd denken aan verjaardagen vroeger. De toenmalige vriendin van mijn vader maakte super lekkere mini quiches met zalm. Verder had ik het niet echt zelf geprobeerd, alleen wel eens die dingen van de supermarkt gegeten (geen aanrader, haha).

Minder calorieën

Mijn doel is om iets gezonder te eten op kantoor. Meestal neem ik niets mee en ik het plan spullen voor een salade oid te halen, maar uiteindelijk ga ik met honger naar de supermarkt en haal ik gewoon een lekker broodje. In deze quiche gebruik ik de 0% vet yoghurt van Optimel en je kan 30+ kaas gebruiken (heb ik niet gedaaan trouwens, had alleen gewone kaas in huis). Op deze maniet bespaar je weer wat caloriën, maar door de eieren heb je wel een voldaan gevoel!

Makkelijk en snel

Ik vond deze quiche een goede mealprep want het is redelijk snel klaar! Ik heb hier wel gebruik gemaakt van kant en klaar bladerdeeg, heb het lekker makkelijk gehouden voor mezelf. Ik denk dat ik in 45minuten klaar was en dat is inclusief oventijd. Valt super mee, toch?! Terwijl dit in de oven staat kan je de avondmaaltijd maken.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram yoghurt Griekse stijl (deze is dikker dan normale yoghurt)
  • 200 gram belegen (30+) kaas
  • 8 eieren
  • 1 pakje coburger rauwe ham a 100 gram
  • 250 gram cherry tomaten
  • 2 el gedroogde bieslook
  • 2 el peterselie
  • peper en zout
  • klein beetje olie

Overige benodigdheden

  • ovenschaal (ik heb er een gebruikt met een diameter van 28 cm)
  • grote kom
  • garde
  • oven

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je ovenschaal in met een klein beetje olie zodat de bladerdeeg niet gaat plakken.

2. Beleg je ovenschaal met de bladerdeeg en snij de randjes af zodat het mooi aansluit.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 10 minuten blind af, dat wil zeggen met een vel bakpapier erover het deeg en bijvoorbeeld gedroogde bonen zodat het bakpapier er goed op blijft liggen. De bodem niet ‘blind bakken’ lukt ook, maar het deeg zal wel iets omhoog gaan komen. Laat het dan weer goed inzakken voordat je de vulling erin doet.

4. Klop in een grote kom de eieren samen met de yoghurt, kaas, peterselie, bieslook en peper en zout. Snij de cherrytomaten door midden (maar hou 10 helften achter voor straks bovenop) en voeg aan je eiermengsel toe.

5. Giet dit mengsel in je ovenschaal op het deeg. Verdeel dan de ham over de quiche (en duw een beetje in het mengsel ook)en als laatste de laatste 10 helften cherrytomaten.

6. Bak 30 minuten af in de oven of totdat de eieren gestold zijn. De oventijd is namelijk afhankelijk van hoe diep je ovenschaal is. Als jij een kleinere maar diepere ovenschaal gebruikt heeft je quiche meer tijd nodig om volledig stevig te worden.

7. Haal je quiche uit de oven als deze gaar is, laat 5 minuten afkoelen als je het meteen gaat eten of laat volledig afkoelen als je het als mealprep hebt gemaakt. Serveer met eventueel een salade en/of wat extra verse peterselie.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.