Het is tijd voor een heerlijk zomers recept, quiche met Boursin, cherrytomaat en proscuitto. Deze quiche is heerlijk als lunch of om mee te nemen naar een bbq of picknick.

Quiche met Boursin, cherrytomaat en prosciutto

Daarnaast is een quiche ook ideaal om restjes in te verwerken. Ik heb altijd wel bloem, boter, eieren, tomaten en room in huis. Boursin is ook iets dat ik altijd wel heb, ik eet het namelijk graag op brood met zalm of salami, en toevallig had ik ook nog wat prosciutto liggen dus heb ik dat er ook bij gedaan!

Quiche met Boursin, cherrytomaat en prosciutto

Quichedeeg

Omdat ik hier met leftovers heb gewerkt heb ik zelf mijn quichedeeg gemaakt, maar je kunt ook quichedeeg kopen hiervoor. De truc voor een deeg dat niet inzakt tijdens het bakken is ervoor zorgen dat het deeg koud is wanneer het de oven in gaat voor het blind bakken. Blind bakken is het deeg afdekken met bakpapier en vullen met blindbakbonen (of rijst of droge bonen) en dan bakken zodat de korst al deels gaar is. Zo wordt het deeg niet nat en papperig.

Quiche met Boursin
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Quiche met Boursin, cherrytomaat en prosciutto

Quiche met Boursin, cherrytomaat en prosciutto
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd2 uur
Porties: 6

Benodigdheden

  • Taartvorm van 23 cm

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 160 gram tarwebloem
  • 12 gram kristalsuiker
  • 130 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
  • 60 gram water
  • snuf zout

Verder

  • 125 gram Boursin Zacht&Romig
  • 3 eieren
  • 250 ml room
  • 4 plakjes prosciutto
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Kiemen en extra Boursin voor garnering

Instructies

  • Meng voor het deeg de bloem met het zout en de suiker. Voegde boter toe en wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het een kruimelig mengsel is. Je kunt hiervoor ook een deegmenger gebruiken of dit ineen foodprocessor doen. Voeg 60gram koud water toe en kneed zo kort mogelijk totdat het een samenhangend deeg is dat aan elkaar blijft plakken als je erin knijpt. Is het nog te droog, voeg dan wat extra water toe, 1 eetlepel per keer.
  • Wikkel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast, dit is zodat de boter koud blijft.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26cm diameter. Leg in de bakvorm, vouw overhangende stukjes terug en druk aan. Gebruik je duim en vingers om die golvende vorm te krijgen. Zet weer een half uur in de koelkast.
  • Verwarmde oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Prik gaatjes in de bodem van het deeg, dek af met bakpapier en verdeel de bakbonen hier overheen. Plaats de bonen ook goed in de zijkanten. Bak 15 minuten af.
  • Klop intussen de Boursin en1 ei op tot een gladde massa. Voeg de overige eieren toe, klop door, en voeg dan de room toe en meng door. Breng op smaak met peper (extra zout vond ik niet nodig).
  • Schenk de vulling in de quiche, verdeel de prosciutto en de cherrytomaten op de vulling en bak de quiche 30 minuten af, tot de vulling gaar is.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, snij in punten en garneer met kiemen en verkruimelde Boursin.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Net zo’n grote liefhebber als ik? Probeer dan eens deze super simpele orzo uit de oven.