pulled chicken taco's

Pulled chicken taco’s

Taco’s zijn altijd lekker, toch? Persoonlijk vind ik die harde schelpen niet te eten, dit kennen ze in Mexico ook helemaal niet. Nee, geef mij maar die zachte tortilla’s. Hou jij wel van die schelpen, dan kun je de tortilla’s over een spaak van je ovenrooster hangen en bakken tot krokant.

Pulled chicken

Ik varieer altijd veel met de vulling, vorige keer was het een carne asada vulling, nu werd het pulled chicken. Verder hou ik altijd van mais, avocado, creme frache, jalapeno, rode ui, koriander en limoen. Het ligt er altijd een beetje aan wat ik nog in huis heb, dus hiermee kan je lekker varieren ook. Het past allemaal bij de pulled chicken.

Tortilla’s

Wil je je eigen tortilla’s maken? Het recept staat in mijn kookboek Vers Deeg. Ik vond het erg leuk om te doen en helemaal niet moeilijk! Verse tortilla’s vind ik ook nog iets lekkerder dan de supermarkt variant. Ze zijn lekker fluffy en zacht.

pulled chicken taco's

pulled chicken taco's
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de pulled chicken

  • klontje boter
  • 2 kipfilets, in grove stukken gesneden
  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 1.5 tl chili poeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 100 ml kippenbouillon
  • 150 ml bbq saus naar keuze

Verder

  • 6 kleine tortilla's
  • 1/2 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 4 bladeren romaine sla, fijn gesneden
  • handje koriander, fijngesneden
  • 6 el mais
  • 1 avocado
  • 1 el creme fraiche
  • peper en zout
  • limoen

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een stoofpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak samen met de andere kruiden aan totdat de buitenkant van de kip gebakken is.
  • Voeg de bouillon toe en laat met deksel op de pan de kip een uurtje stoven.
  • Trek de kip met 2 vormen (of klop met een garde de kip los) los. Indien het nog vochtig is laat dan de kip droogkoken (op halfhoog vuur zonder deksel, maar blijf erbij want het kan snel gaan). Voeg de bbq saus toe en meng. De kip is nu klaar.
  • Meng de romaine sla met de koriander en rode ui. Prak de avocado fijn en meng met de creme fraiche, breng dit op smaak met peper en zout.
  • Verhit de tortilla's in een droge koekenpan, smeer in met de avocado saus. Verdeel de pulled chicken over de tortilla's. Verdeel de koriander salade en de mais erover. Serveer met een limoen schijfje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch