Laat ik beginnen met zeggen dat ik dit horloge heb gekregen…van Bart. Voor kerst alvast! Ik zeg al een tijdje dat ik gestresst ben en dat ik wat gezonder wil leven. Bart dacht dat dit horloge wel een duwtje in de goede richting zou zijn.

Hardlopen op harslag met horloge

Zo’n 2 jaar, of is het ondertussen al 3 jaar, geleden waren wij actief aan het hardlopen. Dit deden we omdat we meededen met een benefiet run, dus we hadden een mooi doel toen om naartoe te werken. Mijn conditie was toen ronduit klote en ben zonder plan gaan trainen.

Gewoon zo lang mogelijk rennen totdat ik niet meer kon en tussendoor stukjes lopen. Het heeft toen een aantal maanden geduurd maar op een gegeven moment liep ik 5 kilometer in 25 minuten.

Het enige wat ik altijd had was dat ik hardlopen helemaal niet leuk vond dus na die run ben ik er eigenlijk ook direct weer mee gestopt. Ik putte mezelf zo erg uit tijdens het hardlopen dat ik er helemaal kapot van ging en direct al opzag tegen de keer erna.

Waar wil ik heen met dit verhaal? Nou, dit wilde ik nu niet. Ik wilde meer sporten om zo wat stress kwijt te raken en niet om mezelf en mijn lichaam meer stress en druk te bezorgen. En daar komt dit horloge goed van pas! Dit horloge meet namelijk naast je slaap ook het herstel van je algehele zenuwstelsel ‘s nachts. Hierop baseert hij wat je dagelijkse activiteit zou moeten zijn.

Dat kan zijn iets van krachttraining, een lange of gemiddelde hardloopsessie of, na een hele slechte nacht, enkel wat rek en strek oefeningen. De hardloop oefeningen zijn op basis van hartslag. Je rent in een bepaalde hartslagzone en als je daaronder of daarboven zit gaat ie trillen. Je hoeft tijdens het rennen dus niet te kijken naar je horloge.

Dit alles zorgt ervoor dat ik ontspannen en zonder na te denken lekker een stukje kan gaan lopen. Het horloge geeft eigenlijk al aan dat ik moet wandelen voordat ik dat zelf had gedaan. Ik kom ook niet vermoeid, bezweet of met een enorm rood hoofd thuis. Mocht je dat wel willen dan kan je ook gewoon een training starten en op eigen gelegenheid gaan lopen!

AZS en slaapherstel

Dus naast dat je gewone slaap wordt gemeten, duur/onderberekingen/lichte slaap/diepe slaap, wordt ook het herstel van je zenuwstelsel gemeten. Wat heel grappig is, is dat als ik bij het avondeten één wijntje heb genomen mijn slaap heel goed kan zijn maar mijn AZS herstel is dan altijd minder. Alcohol heeft bij mij daar dus enorme invloed op. Hoe meer ik drink hoe slechter het wordt en hoe langer ik niet drink hoe beter het wordt.

Serene

Je hebt ook een optie om een mini meditatie sessie uit te voeren met serene. Je moet dan 5 minuten langzaam in en uitademen zodat je door de dag heen een klein rustmoment kan pakken.

Conclusie

Dit horloge is op de markt gebracht voor mensen die willen gaan beginnen met sporten en dit als steun in de rug kunnen/willen gebruiken. Ik vind zelf dat dit ook echt werkt! Ik ben de afgelopen week al 3x wezen hardlopen, merk dat ik vaker de trap pak etc en laat drank veel meer staan nu ik weet dat dit zo’n invloed heeft.

Ik ben er heel erg blij mee, ook dat ie er nog wel oke uitziet. De meeste sporthorloges zijn namelijk niet geweldig mooi. Dit horloge kost 200 euro en is er in verschillende kleuren. Ook is ie tot 30 meter waterdicht! Wat mij betreft is dit horloge een aanrader.