brownies met pindakaas
Tussendoortjes

Pindakaasswirl brownies

Brownies. Je kan brownies op verschillende manieren maken zodat je verschillend resultaat hebt. Zo kan je bijvoorbeeld cacao gebruiken om een wat meer cakerige brownie te krijgen. Ik zelf hou veel meer van een hele fudgey (is dat een woord?) brownie. Hoe krijg je dat dam voor elkaar? Door gesmolten chocolade te gebruiken in plaats van cacao.

Dat heb ik hier dus ook gedaan. Verder heb ik hier gebruik gemaakt van een suikervervanger, maar er zit natuurlijk nog wel suikers in door de chocolade en de bloem.

Ik heb hier 1 stuk van gegeten en daarna uitgedeeld op kantoor. Mijn collega’s bleven vragen of er nog meer was, dus deze brownies zijn gewoon enorm lekker!

Ik heb trouwens een bakvorm van 28×28 gebruikt dus het recept voor héél veel brownies is als volgt:

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 400 gram pure (suikervrije) chocolade
  • 5 eieren
  • 400 gram Zusto (of een andere suikervervanger)
  • 200 gram bloem
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • pindakaas

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Smelt de chocolade samen met de boter. Dit kan je of au bain marie doen, maar ik heb de boter in een steelpan laten smelten, het vuur uitgedraaid en toen de chocolade toegevoegd. Ging prima.

3. Doe de eieren in een grote kom samen met de Zusto en klop 2 minuten door. Voeg dan een snuf zout en vanille extract toe en klop nogmaals even door.

4. Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg dit dan beetje bij beetje toe aan jesuiker/eieren mengsel en roer door totdat het goed gemengd is. Als laatste roeren we de bloem door het mengsel. Je beslag is nu klaar.

5. Spray of vet een brownie bakvorm in of maak gebruik van bakpapier en giet dan je beslag erin. Leg op verschillende plekken een theelepel pindakaas en roer dan met een mes door je beslag totdat je een mooie swirl hebt.

6. Bak 40 minuten af in de oven. Het is de bedoeling dat de bovenkant hard is, maar de binnekant nog smeuig. Als je de sateprikker test zou doen, dan komt deze er niet droog uit.

7. Laat afkoelen op een rek voordat je de brownies aansnijdt. Na het afkoelen is je brownie lekker fudge achtig.

Heerlijk met een warme choco of een kop thee! Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.