pindakaas swirl brownies

Pindakaasswirl brownies

Brownies. Je kan brownies op verschillende manieren maken zodat je verschillend resultaat hebt. Zo kan je bijvoorbeeld cacao gebruiken om een wat meer cakerige brownie te krijgen. Ik zelf hou veel meer van een hele fudgey (is dat een woord?) brownie. Hoe krijg je dat dan voor elkaar? Daar heb ik een paar tips voor!

  • Gebruik gesmolten chocolade in plaats van cacao
  • klop de eieren op met de suiker totdat het enorm luchtig is,deze stap moet je niet onderschatten.
  • Halverwege het bakken haal je de brownies uit de oven en laat je de bakvorm 2 of 3 keer van een paar cm hoogte op je aanrecht vallen. Alle luchtbellen gaan er zo uit en dit zorgt voor heerlijke fudgyness (ik blijf woorden verzinnen hier).
  • Wanneer je toch je brownies halverwege uit de oven hebt gehaald, laat ze dan 15 minuten uit de oven. Waarom? Dit schijnt te zorgen voor zo’n heerlijk krokant bovenlaagje terwijlde binnenkant fudgy blijft. Ik was huiverig, maar deze tip werkt echt!
  • De laatste tip en meteen de minst leuke…laat je brownies het liefst een nacht in de koelkast afkoelen. Als ze nog niet goed afgekoeld zijn, zijn ze te zacht en nog niet echt fudgy.

Pindakaas

Ik heb hier gebruik gemaakt van de pindakaas van De Pindakaaswinkel en dan de variant met witte chocolade. Je kan elke soort pindakaas gebruiken die je wil, maar zo af en toe een stukje witte chocolade erdoorheen vond ik heerlijk!

Benodigheden

Ik heb hier een vierkant brownie bakvorm van 28 bij 28cm gebruikt. Een enorm ding en toch waren ze heel snel op. Heb wat op kantoor uitgedeeld en wij zelf konden er ook niet vanaf blijven.

Pindakaas swirl brownies

Fudgt brownies met een heerlijke pindakaas swirl
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur
Porties: 25

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram pure chocolade
  • 5 eieren
  • 400 gram witte suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille
  • snuf zout
  • pindakaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de eieren in een grote kom samen met de suiker en klop dit door totdat het lichtgeel en heel luchtig is. Ik heb dit met de keukenmachine gedaan terwijl ik de chocolade aan het smelten was.
  • Smelt de chocolade samen met de boter. Dit kan je of au bain marie doen, maar ik heb de boter in een steelpan laten smelten, het vuur uitgedraaid en toen de chocolade toegevoegd. Ging prima.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg dit dan beetje bij beetje toe aan je suiker/eieren mengsel samen met een snuf zout en de vanille(extract). Klop door totdat het goed gemeng is. Voeg als laatste de bloem toe en roer door totdat het nét niet helemaal gemengd is. Je wil op sommige plekken nog wat bloem zien zitten.
  • Bedek je bakblik met bakpapier en giet je browniemix erin. Verdeel een paar eetlepels pindakaas over je brownie deeg en ga er dan met een sateprikker doorheen voor een mooie swirl. Hoe precies maakt niet super veel uit voor een mooi patroon.
  • Bak je brownies 15 minuten af in de oven, haal eruit en laat het 2 a 3 keer op je aanrechtblad vallen van een paar cm hoogte. Laat vervolgens 15 minuten rusten.
  • Bak dan nog eens 15 minuten af. Laat je brownies helemaal en het liefst overnacht in de koelkast afkoelen. Omdat ze nog best zacht zijn zullen ze helemaal uit elkaar vallen wanneer je ze aansnijdt als ze nog warm zijn. Dat fudgy komt pas echt goed tot zijn recht wanneer je ze een nacht hebt laten afkoelen.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.