Het is zomer dus tijd voor picknick recepten! Er is geen betere manier om lekker af te koelen dan naar het park gaan, in de schaduw te zitten en als je geluk hebt misschien nog lekker zwemmen.
In het park zijn er meestal geen mogelijkheden om iets te kopen, dus waarom maak je er niet direct een gezellige picknick van?
Picknick recepten
Bij een picknick is het belangrijk dat je dingen maakt en meeneemt die makkelijk te vervoeren zijn en je niet warm hoeft te eten. Boursin is een heerlijke smaakmaker in heel veel gerechten, maar ook lekker voor bij een stokbroodje. Lekker divers dus! Laten we beginnen met hetgeen dat het meeste tijd kost.
Breekbrood met Boursin, spinazie en ham
Voor dit brood moet je deeg maken, al zou je kunnen valsspelen en croissantdeeg kunnen gebruiken. Het voordeel met warmere temperaturen is wel dat je deeg lekker snel rijst! Mooi meegenomen. Na het kneden laat je het deeg rijzen tot verdubbeld, dan rol je het uit tot een vierkante lap, smeer in met een royale hoeveelheid Boursin, wat fijngehakte verse spinazie en parmaham. Rol op en snij plakken. Leg dit in een ovenschaal, laat nog even rijzen en schuif dan de oven in. Het is eigenlijk heel simpel en dan heb je een heerlijke vers breekbrood!
Pastasalade met Boursin, paprika, mais en rucola
Zo krijg je direct ook wat groenten binnen! Kook pasta tot al dente, giet af en voeg direct boursin, mais, paprika en rucola toe. Meng door en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Het is ook heel lekker om hier wat salami aan toe te voegen.
Tortilla rolletjes met Boursin, zalm en salami
I know, dit is ondertussen een klassieker, maar het is gewoon zo lekker. En ook echt vreselijk simpel! Smeer de tortilla in met boursin, leg zalm of salami in het midden en rol op. Ik kan hier eindeloos van blijven eten!
Vergeet niet een lekker stokbroodje en wat fruit mee te nemen!
3x Picknick recepten met Boursin
Ingrediënten
Voor het breekbrood
- 300 gram patentbloem
- 7 gram droge instant gist
- 20 gram water
- 6 gram zout
- 65 gram Boursin zacht en romig
- handje verse spinazie, fijngehakt
- 4 plakjes parmaham
- 2 el boter, gesmolten
Voor de pastasalade
- 200 gram farfalle
- 125 gram Boursin zacht en romig
- 1 paprika,in kleine blokjes gesneden
- 150 gram mais
- 2 handjes rucola
- Peper, zout en chilivlokken
Voor de tortilla rolletjes
- 4 medium tortilla's
- 65 gram Boursin zacht en romig
- 6 plakken salami
- 6 plakken zalm
Instructies
- Voor het brood. Meng de bloem met het gist, de water en het zout tot een soepel deeg en laat afgedekt rijzen tot verdubbeld in formaat (houd rekening met een uur, maar kan sneller zijn wanneer het warm is).
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ongeveer 25cm. Smeer in met Boursin en verdeel de spinazie en ham erover. Rol op, snij de zijkanten waar geen vulling zit eraf en snij vervolgens plakken van ongeveer 2 cm breed. Leg in een ovenschaal, houd wat ruimte vrij tussen de plakken, en laat 30 minuten rijzen.
- Smeer het deeg in met de gesmolten boter en bak dan 25 minuten tot goudbruin. Laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voor de pastasalade. Kook de pasta in gezouten water al dente.
- Giet af en voeg de Boursin, paprika, mais en rucola toe. Meng door en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voor de tortilla rolletjes. Smeer de tortillas in met Boursin en verdeel danwel de salami of zalm erover. Rol op en snij rolletjes van ongeveer 2 cm breed. Bewaar in de koelkast tot het tijd is om op te dienen/mee te nemen.
Dit artikel is een samenwerking met Boursin.