Een Noord Amerikaanse klassieker, Philly cheesesteak. Meestal is dat een broodje, maar ik besloot er dit keer tacos van te maken.
Philly cheesesteak
Dit is een redelijk simpel gerecht, we gebruiken niet teveel kruiden dus daarom is het belangrijk dat het vlees van goede kwaliteit is. Verder gebruik ik 2 soorten kaas, provolone en een belegen cheddar. Provolone is trouwens te koop bij verschillende supermarkten.
Om het gerecht net een beetje wat kick te geven besloot ik om naast ui en paprika ook jalapeno toe te voegen. De groenten heb ik in de oven geroosterd terwijl ik het vlees liet marineren met wat peper, zout en worchestersaus. Het vlees moet kort gebakken worden en doe ik het liefst in een bloedhete koekenpan zodat de structuur het lekkerst wordt. Op het laatst voeg je de gegrilde groenten toe, meng je alles en dan ben je klaar om de tacos te maken.
Tacos
Je verhit wat olie in een pan, voegt een tortilla toe en legt er direct kaas en vulling op. Laat even bakken en vouw dan dubbel. Bak totdat de tortilla mooi goudbruin is en de kaas is gesmolten en dat is het!
Serveer met creme fraiche en je hebt een fantastische lunch, snack of maaltijd.
Philly cheesesteak tacos
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 paprika's (groen en geel), in dunne repen gesneden
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 jalapeno, heel fijngesneden
- 200 gram (kogel)biefstuk, in dunne repen gesneden
- 1 el worchestersaus
- peper en zout
- 6 kleine tortillas
- 60 gram belegen cheddar, geraspt
- 60 gram Provolone, geraspt
- creme fraiche en verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de groenten met een eetlepel olie, breng op smaak met peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten af tot de groenten gaar zijn.
- Meng intussen de biefstuk met de worchester en breng op smaak met peper en zout. Laat dit marineren terwijl de groentes bakken.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de biefstuk kort aan op hoog vuur totdat de buitenkant bruin is, voeg de groenten toe en meng even door.
- Verhit een klein beetje olie in een andere koekenpan, leg een tortilla erin en verdeel direct 10 gram provolone en 10 gram cheddar hierop en 1/6 van de vulling. Bak totdat de kaas begint te smelten en vouw dan dubbel, bak verder tot de tortilla goudbruin is.
- Herhaal met de rest, maar let wel op dat hoe langer de pan op het vuur staat, hoe heter het wordt.
- Dien de tacos op met creme fraiche en fijngehakte verse peterselie.
Fan van tacos? Probeer dan deze eens met krokante garnalen en een yum yum saus.