Ben je klaar voor het makkelijkste toetje ooit? Perzik galette! Ik ben normaal van het alles zelf maken, maar soms is een kleine shortcut ook niet verkeerd. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een kant en klare taart en quiche bodem. Verder is het een super simpel en snel recept.

Let wel even op, je hebt verschillende soorten kant en klaar deeg maar de fijnste is diegene is al in een cirkel is (ipv een rechthoekige lap).

Perzik galette

Wat ook fijn is, is dat je hiermee makkelijk kunt variëren. Je kunt praktisch elke fruitsoort gebruiken die je wil. Denk aan appel, aardbei, nectarines.. noem het maar op. Je kunt zelfs, bijvoorbeeld bij een aardbei galette, ervoor kiezen om wat pure chocolade toe te voegen. Yum!

Ik heb nu gekozen voor perzik omdat ze er heerlijk rijp uitzagen. Je wil dat de perzik zacht is, maar niet te. Wanneer je ze ruikt moeten ze al goed naar perzik ruiken, dan weet je dat ze goed zijn.

Verder serveer ik er een bolletje ijs bij want galette + ijs = een winnende combi.

Wil je wel graag alles from scratch maken, het recept voor een homemade deeg staat in mijn kookboek Zoet Deeg.

Dol op steenfruit? Probeer dan eens deze wentelteefjes met nectarines en karamel. Ook zo lekker!

perzik galette

perzik galette
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 rol taart en quichedeeg
  • 3 perzikken
  • 40 gram kristalsuiker (+ extra voor op de deegrand)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de perzik in dunne partjes en meng met de suiker, kaneel en het vanille extract.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de perzik in het midden, houd een rand vrij van ongeveer 3 cm.
  • Vouw de rand terug over de perzik. Smeer in met opgeklopt ei en strooi wat extra suiker over de rand.
  • Bak 20 minuten af totdat het deeg goudbruin is en de perzik zacht.
  • Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en serveer de galette dan met een bolletje ijs.