Wat was dit een heerlijk gerecht dat super snel klaar is, pasta diavola met stracciatella! In de tijd dat de pasta kookt maak je de saus en dan serveer je het met stracciatella kaas (dat is de binnenkant van een burrata, sowieso te koop bij de AH maar vast ook andere supermarkten.

Pasta diavola met stracciatella

Ik ben dol op dit soort pure gerechten waar je relatief weinig smaak aan hoeft toe te voegen. Al is een scheutje goede olijfolie op het einde ook wel echt een toevoeging moet ik zeggen! Deze olie achtige tomatensaus is een beetje pittig en werkt daarom heel goed met de smeuïge kaas.

Ik ben dus een groot fan van pasta’s met tomatensauzen dus ik heb veel verschillende soorten recepten op mijn site staan. Een ander lievelingsrecept van de laatste tijd is rigatoni met ragu. Niet zo snel als dit gerecht, maar echt de moeite waard.

Pasta diavola met stracciatella

Pasta diavola met stracciatella
Bereidingstijd14 minuten
Totale tijd14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 2 el olijfolie (+ optioneel een el extra op het einde)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 a 1 tl chilivlokken (afhankelijk van of je ervan houdt)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten a 400 gram (ik vind Mutti het lekkerst)
  • 20 gram boter
  • 1 tl suiker
  • 1 bakje, a 150 gram, stracciatella kaas
  • Wat verse basilicum

Instructies

  • Kook de pasta in gezouten water al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en chilivlokken aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en prak deze fijn. Laat op laag vuur pruttelen terwijl de pasta kookt, je wil de saus ver inkoken.
  • Voeg de boter, gekookte pasta, een scheutje pastawater en de suiker toe. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en de extra eetlepel olijfolie.
  • Serveer met stracciatella kaas en verse basilicum.