Dit receps is zo makkelijk om te maken, maar heeft super veel smaak. Het originel gerecht bevat geen vlees of vis en ja, ik heb ‘m ook geregeld vegetarisch gemaakt, maar hier heb ik er garnalen bij gedaan.
Vodka
Gebruik voor dit recept geen bijzondere vodka, werkelijk de goodkoopste is goed genoeg. Je wil alleen het hoge alcoholpercentage voor de smaak, maar liever geen andere toegevoegde smaken. Dus geen infused onzin (zit dan meestal iets van een fruitsmaak aan).
Rigatoni
Ik gebruik geen penne, maar rigatoni. Deze zijn breder en dan kan de saus er beter intrekken. Heerlijk, maar je kunt eigenlijk elke pastavorm hiervoor gebruiken.
pasta alla vodka
pasta alla vodka
Porties: 2
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenpulp a 425 ml
- 1/2 tl zout
- 30 ml vodka
- 20 gamba's, ontdooit en schoongemaakt
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 tl chilivlokken (ik hou van pittig dus voeg eventueel minder toe)
- 100 ml slagroom
- parmezaanse kaas
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
- Verhit in de tussentijd een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de tomatenpulp toe en het zout en laat dit inkoken terwijl de pasta kookt. Je wil dat al het overtollige vocht verdampt.
- Voeg dan de vodka, gamba's, peterselie en chilivlokken (ik hou van pittig, dus begin met een 1/2 tl en proef dan even op je meer wil) toe en roer door totdat de gamba's gaar zijn.
- Voeg op het laatst de slagroom toe en de pasta en meng goed. Proef of je nog wat peper/zout moet toevoegen.
- Serveer met de parmezaanse kaas en eventueel nog wat extra peterselie en chilivlokken als garnering.
Marieke zegt:
Dit recept staat met enige regelmaat bij ons op tafel. Zonder de gamba’s, maar die vervang je door bijvoorbeeld kip. Ook zonder vlees/vis is dit een heerlijke pasta!