Oef dit was weer een heerlijk recept. Ovenpasta met kip, champignons en spinazie. Ik heb het uiteindelijk een paar keer gemaakt, want de eerste keer was het niet smaakvol en romig genoeg. Gelukkig was ie in de herkansing perfect.
Ovenpasta met kip, champignons en spinazie
Het fijne aan dit gerecht is dat je het met allerlei groenten en dus leftovers kan maken. Ik had toevallig champignons en nog wat spinazie liggen, maar andere groenten (denk aan courgette of broccoli) werkt ook goed.
De truc is hier dat ik roomkaas heb toegevoegd, naast de kookroom en de parmezaan. De eerste keer had ik alleen room en parmezaan gedaan en de saus was toen echt te dun waardoor de smaak niet optimaal was. In dit gerecht is de saus lekker dik, maar dikt het tijdens de oven periode niet enorm in zodat je met een droog eindresultaat zit. Het was perfect, al zeg ik het zelf!
Mozzarella
Voor dit soort ovengerechten gebruik ik altijd zakjes geraspte mozzarella. Dit is niet een bol mozzarella die je zelf raspt, dit is namelijk veel te vochtig. Deze zakjes liggen tegenwoordig in alle supermarkten bij de voorgeraspte kaas. Normaal ben ik geen liefhebber van voorgeraspte kaas, maar de mozzarella vind ik een fantastische uitvinding. De kaas smelt tot een zachte laag zodat je van die fijne cheesestrings krijgt.
Ovenpasta met kip, champignons en spinazie
Ingrediënten
- 200 gram rigatoni
- 2 el olie
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 400 gram champignons, in plakjes gesneden
- 200 gram spinazie
- 200 gram roomkaas, naturel
- 200 ml kookroom/slagroom
- 60 gram parmezaanse kaas
- 150 gram geraspte mozzarella
Instructies
- Kook de rigatoni zoals op de verpakking vermeld al dente. Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Verhit de olie in een koekenpan en voeg de kip samen met 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1/2 tl knoflook poeder, 1/4 tl chilipoeder en peper en zout toe. Bak aan tot goudbruin en gaar, haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg de champignons toe aan de pan en bak aan tot goudbruin. Voeg nu de overige kruiden toe samen met de spinazie en bak mee tot dit geslonken is.
- Voeg de roomkaas, room en parmezaan toe en meng door tot de parmezaan gesmolten is. Voeg de kip weer toe aan de pan samen met de pasta. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de geraspte mozzarella eroverheen. Bak af tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 a 15 minuten en serveer daarna direct (eventueel gegarneerd met fijngehakte peterselie en chilivlokken).
Lot zegt:
Wat een heerlijk recept, we hebben gesmuld!!!
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!
Henny Veldkamp zegt:
Is het verse spinazie of diepvries
foodfromclaudnine zegt:
Ik gebruik zelf verse spinazie