Weer een hele mond vol, deze noodles met kippendij, maar ik heb dit gerecht een beetje verzonnen gebaseerd op dit recept van dandan noodles en ik heb er niet echt een andere naam voor.

Noodles met kippendij

De dandan versie is echt heel erg pittig, dit is een meer mildere versie. Je kunt meer pit toevoegen door meer chili olie toe te voegen, maar ik vond dit perfect. De cashewnoten zijn ook een beetje pittig, maar ook een beetje zoet. Verslavend lekker dus maak vooral lekker veel zodat je er de rest van de avond van kan snacken.

Wat heb je nodig?

Dat is chili olie, te koop in veel supermarkten of de toko, maar ook makkelijk zelf te maken. Verder sriracha voor de cashewnoten, ik gebruik altijd de gewone versie. Verder the usual, sojasaus, donkerbruine basterdsuiker en in dit geval pindakaas. Nog lekkerder is geroosterde sesampasta, maar dat is wat lastiger te vinden.

Denk je ‘huh pindakaas?’, dat maakt het gerecht echt super romig. Is een heerlijke toevoeging aan veel noodle gerechten.

Qua noodles mag je kiezen wat je lekker vindt. Ik heb dit keer voor eiermie gekozen, vaak kies ik ook voor udon noodles maar mijn supermarkt om de hoek heeft die nooit.

Noodles met kippendij en zoet en pittige cashewnoten
Pin recept
Recept afdrukken
3.50 van 4 stemmen

Noodles met kippendij en zoet en pittige cashewnoten

Noodles met kippendij en zoet en pittige cashewnoten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de cashewnoten

  • 200 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
  • 40 gram sriracha
  • 20 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 15 gram sojasaus

Voor de noodles

  • scheutje zonnebloemolie
  • 300 gram kippendij filet, in blokjes gesneden
  • 200 gram wokgroenten naar keuze (Ik heb een gebruikt met prei, champignons, rode ui en paksoi
  • 150 gram eier noodles
  • 60 gram sojasaus
  • 30 gram pindakaas
  • 2 el chili olie
  • 2 bosuien, in ringen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verdeel de cashews over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 minuten. Meng intussen de sriracha, suiker en sojasaus. Verdeel over de cashews en meng goed, bak nogmaals 5 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kippendij aan, wanneer de kip bruin is voeg de roerbakgroenten toe en bak mee tot de kip gaar is.
  • Verhit intussen een pan met water en kook de noodles zoals op de verpakking vermeld. Meng intussen ook voor de saus de sojasaus, pindakaas en chiliolie.
  • Voeg de noodles toe aan de kip, wanneer deze gaar is, en voeg de saus toe. Bak het geheel een minuut op zodat de saus goed kan intrekken.
  • Verdeel over 2 borden, garneer met bosui en cashewnoten (hoeveelheid naar smaak). Serveer met de cashewnoten en chiliolie ernaast zodat mensen zelf kunnen bepalen of ze nog willen toevoegen.