De New York cheesecake is denk ik het ultieme comfortfood. Smeuig, vol en rijk. Het enige nadeel is dat het én best een tijdje duurt om het te maken, het moet ook nog eens een tijd in de koelkast na het bakken én je zit dan met een hele taart. Die ik nooit zelf kan opkrijgen.

No bake cheesecake

Deze potjes zijn zo gemaakt en je kunt makkelijk doseren. Natuurlijk is het niet hetzelfde als een echte cheesecake, het roommengsel is namelijk niet zo stevig, maar de smaak is fantastisch. Lekker met aardbeien.

No bake cheesecake

Je kunt ze van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast, maar je kunt ze net als ik ook direct eten. Je moet dan dus alleen rekening houden met een dunner roommengsel.

No bake cheesecake

No bake cheesecake
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 bastogne koekjes
  • 10 aardbeien, in plakjes gesneden
  • 100 gram roomkaas naturel
  • 40 gram creme fraiche
  • 60 gram slagroom
  • 1 el kristalsuiker

Instructies

  • Klop de slagroom op met de suiker totdat deze stijf in, voeg dan de creme fraiche en roomkaas toe en meng het geheel.
  • Pak een potje of een kommetje en verkruimel het eerste koekje erin, doe dan een laagje room dan een laag aarbeien en herhaal. Doe dit ook voor de 2e portie.
  • Zet eventueel in de koelkast om nog meer op te stijven of dien direct op.