Het mosselseizoen is weer begonnen en dit jaar historisch vroeg! Ik ben dol op mosselen, naast dat ik ze heel lekker vind zijn het ook echte proteïne bommetjes dus ik gebruik ze heel graag.

Spoel de mosselen af met koud water en verwijder eventuele mosselen die kapot zijn. Ik stoom voor dit recept de mosselen in een beetje wijn, maar je kunt ook groentebouillon of druivensap gebruiken. Het vocht bewaar ik voor de orzo, zo voeg je nog meer smaak aan je gerecht toe.

Mosselen met orzo en chorizo

Mosselen met orzo en chorizo

Mosselen metorzo en chorizo
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Servings: 2

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen, schoongemaakt
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 150 gram orzo
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • optioneel: verse peterselie

Instructies

  • Verhit de witte wijn in een pan met deksel. Voeg wanneer dit aan de kook begint te komen de mosselen toe, laat met deksel op de pan 3 tot 4 minuten stomen tot de schelpen open staan. Giet het vocht af en bewaar dit.
  • Verhit in een koekenpan de chorizo. Voeg wanneer het vet vrij begint te komen de sjalot toe en bak kort mee. Voeg de orzo, het vocht van de mosselen en de tomaten blokjes toe en laat dit al roerend garen. Het duurt ongeveer 9 minuten tot orzo gaar is. Wordt het te droog, voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de mosselen weer toe en schep door. Garneer optioneel met wat peterselie en dien direct op.

*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland.