Mosselen in witte wijnsaus

Mosselen in een witte wijnsaus met spekreepjes en creme fraiche

Dit is net wat anders dan een klassieke mosselen in een witte wijnsaus. De creme fraiche maakt het opeens een heel rijk en romig gerecht en de spekjes maken het lekker ziltig. Dit is zonder dollen één van de lekkerste manieren om mosselen te eten!

Mosselen in witte wijnsaus

Ik ben ook dol op de klassieke versie, gestoomde mosselen met witte wijn, maar soms wil je net even wat anders. Ik heb het super druk gehad de laatste tijd en had nu echt zin in comfortfood. Zo kwam ik op het idee voor deze variant met romige saus.

We beginnen met de basis, sjalot en spekjes bakken. Dan voeg je de witte wijn toe en laat je dit inkoken. Vervolgens kook je hierin de mosselen. Verwijder de mosselen even zodat we de saus af kunnen maken en daarna serveer je alles met een flink stuk stokbrood.

Binnen 20 minuten staat dit op tafel! Hoe fijn is dat?!

Fan van mosselen en op zoek naar meer gerechten? Wat dacht je van deze spaghetti met mosselen? Op de website van Mosselen zo uit Zeeland vind je nog veel meer heerlijke recepten terug.

Mosselen in witte wijnsaus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mosselen in een witte wijnsaus met spekreepjes en creme fraiche

Mosselen in een witte wijnsaus met spekreepjes en cremefraiche
Bereidingstijd20 min
Totale tijd18 min

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 ml witte wijn (of bouillon, kip of groenten)
  • 200 gram crème fraiche
  • 1 a 2 el citroensap (naar smaak)
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Peper en chilivlokken

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de spekjes aan. Voeg wanneer de spekjes beginnen te verkleuren de sjalot toe en bak mee totdat deze ook bruin gebakken zijn.
  • Blus af met de wijn en laat vervolgens een paar minuten inkoken tot de helft van het vocht verdampt is.
  • Voeg de mosselen toe en kook met deksel op de pan 3 a 5 minuten totdat ze gaar zijn en de schelpen open staan.
  • Haal met een schuimspaan de mosselen uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de creme fraiche, citroensap, peterselie en wat peperen chilivlokken naar smaak toe. Roer een minuut door totdat je een dikke saus hebt. De saus wordt nog dikker zodra het iets afkoelt.
  • Voeg de mosselen weer toe en dien op met de saus en vers stokbrood en/of friet.

Dit recept is een samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *