Ik was uitgenodigd om de nieuwe Bottomless brunch van Mama Makan te proberen! Daar zeg ik geen nee tegen!

Mama Makan zit in het Hyatt Hotel in Amsterdam, heel toevallig bij ons om te hoek. Toen Mama Makan open ging in 2017 wilde we er eigenlijk al snel naartoe, maar deze recensie hield ons tegen.

Dit was dus een mooie gelegenheid om te testen wat wij ervan vonden! Zelf zou ik Mama Makan omschrijven als Indonesisch met een moderne twist, qua ervaring en smaakcombinaties is het totaal niet te vergelijken met klassiek Indonesisch.

Uitstraling en sfeer

Het restaurant zelf is prachtig. Veel groen, mooie lampen, open ruimte, veel licht. Alleen voor het interieur al zijn hier vast menig instafamous mensen te vinden.

Het enige dat voor mij deze serene uitstraling en sfeer verpestte was de muziek. Ik weet niet of dat de pop-up bar was, maar er stond een DJ (half 1 in de middag) en de muziek stond behoorlijk hard. Nu ben ik sowieso geen fan van harde muziek tijdens het eten, maar ik had soms moeite Bart te verstaan. Later werd de muziek wel zachter gezet trouwens!

Het eten

Nu het belangrijkste, het is fijn als een restaurant er mooi uit ziet, maar het eten is waar het om gaat.

Ons werd geadviseerd om een paar gerechtjes te delen en dat hebben we ook gedaan. Als eerste kregen we een schaaltje met kroepoek, emping, pindasaus en sambal. Een heerlijk snackje vooraf, de emping was lekker knapperig en luchtig, de pindasaus goed in balans (zou iets spannender mogen) en de sambal gaf een kick maar was niet te pittig.

Vervolgens bestelden we de chicken & waffles (14 euro). De combinatie kip en wafel begint hier steeds bekender te worden, volgens mij is dit overgekomen uit de V.S. Ik vond de eerste hap ‘een beetje bijzonder, maar wel lekker’ en de happen erna gewoon ‘heel erg lekker’. De krokante kip samen met de zachte wafel was een hele fijne combinatie van structuren en de saus gaf het weer een beetje kick.

Bart z’n favoriet was deze gefrituurde kip met een spicy sambal saus, groenten en rijst (15 euro). De kip was krokant maar nog steeds sappig van binnen en wat dit gerecht vreselijk lekker maakt was de sambal saus. Het was niet puur alleen sambal, ik bedoel..kijk hoeveel er op ligt, maar het was samen heerlijk in balans.

Kipsate

De sate (was een daggerecht, prijs weet ik niet) had lekkere gril strepen zonder dat het verbrand smaakte, was super mals en erg lekker samen met de satesaus waar nog een beetje extra ketjap bij zat. Dit werd geservdeerd met lontong en zoetzure groenten. Een goed uitgevoerde klassieker!

Ik ben een groot fan van loempia’s (ook dit was een daggerecht en weet ik de prijs niet van) en ook dit gerecht was heerlijk! De groenten waren goed op smaak gebracht, de buitenkant was goed knapperig en de zoetzure chilisaus erbij hoort natuurlijk.

Dit alles hebben we gecombineerd met de bottomless cava (14 euro). Er werd regelmatig bijgeschonken dus over bottomless doen ze echt niet moeilijk!

Conclusie

Het eten vonden we allebei heerlijk! De bediening was vriendelijk en heel snel, het restaurant is prachtig! Het enige minpuntje was de harde muziek, maar dit werd ook later een stuk zachter gezet. Het is wel heel hip geloof ik, een DJ in de zaak. Mocht je, net als ik, geen fan zijn van muziek maar wil je wel hierheen voor het eten? Vraag dan een tafeltje aan de achterkant. We liepen een rondje en verder naar achteren hoorde je de muziek helemaal niet meer!

8/10