Mocht je nog niet bekend zijn met de Laksa Lamian noodles van Prima Taste, het is wat mij betreft de lekkerste noodles soep die er is!

Laksa LaMian noodles

Deze Sinagpore noodle soep heeft een authentieke smaak, is heerlijk kokos achtig en ik zou de soep omschrijven als licht pittig.

Ik ben normaal van het alles zelf maken zonder pakjes en zakjes, maar ik maak een uitzondering voor Aziatische gerechten. Er zit een diepte in de kruidenpasta’s die heel erg moeilijk is om zelf te bereiken. Daarnaast is het voordeel ook dat je noodles in 7 minuten klaar zijn. Heerlijk voor een lunch, maar je kunt er heel simpel een fijne maaltijd van maken.

Maaltijd noodles

Ik heb zelf gekozen voor kabeljauw en garnalen. Kabeljauw omdat het een milde vis is en je kunt deze laten meegaren in de soep terwijl de noodles koken. De garnalen omdat in de soep ook al een heerlijke garnalen smaak zit, dus dat is een mooie en logische toevoeging. Ik heb wat pak choi ook op het laatst even meegekookt in de soep.

Verder heb ik wat sjalotjes gefrituurd in een laagje zonnebloemolie en wat koriander en rode peper gehakt. Zoals ik zei vind ik de soep zelf licht pittig, maar je kunt de rode peper ook makkelijk weglaten als je van niet te pittig houdt.

Terwijl ik dit aan het maken was, was Bart boven aan het werk en stuurde hij me een berichtje met ‘wat ruikt er zo lekker’ haha, en dat terwijl ik max een kwartier werk eraan had.

Ik heb trouwens 1 verpakking noodles gebruikt voor 2 porties, omdat het best veel noodles zijn. Ben je een grote eter, gebruik dan 1 verpakking per persoon.

Laksa LaMian noodles met kabeljauw en garnalen
Laksa LaMian noodles met kabeljauw en garnalen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Laksa LaMian noodles met kabeljauw en garnalen

Laksa LaMian noodles met kabeljauw en garnalen
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 pakje Prima Taste Laksa LaMian
  • 50 gram kabeljauw, in blokjes gesneden
  • 4 kleine stronkjes pak choi
  • 4 grote garnalen, schoongemaakt
  • 1 sjalot, in ringen gesneden
  • Handje verse koriander, fijngehakt
  • Optioneel: rode peper, in ringen gesneden
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een steelpan en frituur de sjalotten tot goudbruin, zo’n 5 a 10 minuten. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de garnalen rondomaan tot roze en gaar.
  • Voeg, wanneer de noodles nog 3 minuten moeten koken, de kabeljauw en de pak choi eraan toe.
  • Dien de noodles op in een kom samen met de kabeljauw en pak choi. Verdeel de garnalen, koriander, gefrituurde sjalotten en optioneel wat rode peper eroverheen en dien direct op.