Deze Laksa curry met zalm is geen soep, maar het is ook weer wat vloeibaarder dan een curry. Ik hou ervan als mijn noodles zwemmen in de saus, maar niet als dit te dun is. Begrijp je ‘m nog? Anyway, je kunt altijd meer bouillon toevoegen voor een echte soep, of minder als je de saus dikker wil.

Laksa curry met zalm

Ik heb dit gegeten voor de lunch en het was echt precies waar ik trek in had. Kruidig, maar niet pittig. Gewoon boordevol smaak! Voor dit recept gebruik ik een rode curry pasta, ik heb zelf deze genomen maar het staat je uiteraard vrij een ander merk te gebruiken.

Daarna voegen we wat extra smaakmakers toe en maken we de saus van een combinatie van kokosmelk en bouillon.

Voor mij was het belangrijk dat dit snel klaar was, ik had net gerend en ik had trek, dus heb ik kant en klare noodles gebruikt. Die zijn al gekookt en hoef je eigenlijk alleen nog maar op te warmen in de saus. Je kunt ook noodles gebruiken die je wel nog moet koken.

Wil je nog groenten toevoegen, dan kan ik je paksoi aanraden, maar ook julienne gesneden wortel en/of komkommer past er lekker bij.

Laksa curry met zalm
Pin recept
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Laksa curry met zalm

Laksa curry met zalm
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 el boter
  • 2 zalmmoten
  • 2 el rode currypasta
  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml kippenbouillon
  • sap van een halve limoen
  • bosui, in ringen gesneden
  • koriander, grof gehakt
  • chilipeper, in ringen gesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit 1 el olie en de boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de zalm gaar is. Idealiter tot deze in vlokken uit elkaar valt wanneer je de zalm indrukt.
  • Verhit intussen de overige el olie in een pan en bak de currypasta een minuut aan. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en roer door tot een gladde saus. Voeg de kokosmelk, de bouillon en limoensap toe en meng goed door.
  • Voeg de gekookte noodles toe en laat de saus nog eens 4 minuten pruttelen tot de saus iets dikker is en de noodles goed warm zijn. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper of zout.
  • Verdeel de noodles en saus over 2 borden en garneer met de zalm, bosui, verse koriander en chili.