Samenwerking

Toen ik de vraag kreeg of ik een gevulde kalkoen van koopeenkalkoen.nl wilde proberen zei ik snel ja!

Koopeen..

Dit concept ken je misschien al van koopeenkoe of koopeenkip, maar met de komende feestdagen is koopeenkalkoen toch wel heel handig! Wat ik erg belangrijk vind is dat de kalkoenen een goed leven gehad hebben, ze hebben lekker binnen kunnen zitten op stro, hebben goed eten gehad en hebben geen antibiotica gekregen.

Levering en bereiding

Je krijgt een link met track and trace waarmee je de bezorger kunt volgen. Zelf vind ik dat erg fijn want het tijdvak was tussen 17:15 en 20:15 maar om 17:15 zat ik nog op kantoor. Doordat ik kon zien dat er nog 8 mensen voor mij waren wist ik dat ik me niet hoefde te haasten. De kalkoen wordt bevroren geleverd dus deze kan meteen in de vriezer tot je hem wil klaarmaken, maar je kan de kalkoen ook direct in de koelkast laten ontdooien. Hou er wel rekening mee dat dit 2 dagen duurt.

De bereiding staat duidelijk uitgelegd op de website. Je smeert de kalkoen in met boter, breng op smaak met peper en zout, dan steek je de meegeleverde vleesthermometer in de zijkant bij de poot en kan de kalkoen 20 minuten op 200 graden in de oven. Gebruik een braadslede zodat het vet van de kalkoen en de boter onderin de braadslede opgevangen kan worden.

Na de 20 minuten verlaag je de temperatuur naar 120 graden, zet de ovendeur 5 minuten open zodat de temperatuur snel naar beneden gaat en laat de kalkoen dan nog 2.5 verder garen. Smeer tussendoor af en toe wat van het vet onderin de braadslede over de kalkoen.

Wanneer de kerntemperatuur 70 graden heeft bereikt is je kalkoen klaar! Bij mij duurde het iets langer dan 2.5 uur maar ik was vergeten de oven weer aan te zetten na een keertje kijken hoe het ervoor stond.

De kalkoen is al helemaal ontbeend, er zitten alleen nog botten in de poten, dus je kan er mooie plakken van snijden. Verder is één kalkoen genoeg voor 10 personen! Mocht je nou niet dol zijn op gevulde kalkoen, dan hebben we ook een ongevulde kalkoen! De bereiding is verder precies hetzelfde alleen zit hier dus geen vulling in.

Conclusie

Ik was hier erg enthousiast over. Het velletje was lekker knapperig, de kalkoen zelf nog sappig en de vulling erg smakelijk. Verder is dit een hele makkelijke manier om voor veel mensen tegelijk te koken! Ik heb meteen wat aardappeltjes bij de kalkoen gestopt zodat deze lekker konden meegaren tijdens het bakken.

Dus mocht je nog geen plannen hebben voor de kerst dan kan ik dit zeker aanraden!