Je hoeft geen kinderen te hebben om kipvingers te maken! Ik maak ze ook gewoon lekker voor mezelf.
Kipvingers
Het is iets met knapperig eten dat zorgt voor een comfortfood gevoel, zo ook dit!
Het is een simpel gerechtje, maar dat neemt niet weg dat het heerlijk is. Ik heb mijn kip geserveerd met een mayonaise/sriracha saus en ik heb er een simpele salade bij gedaan van gemengde sla, tomaat en mozzarella. Easy peasy maaltijdje! Je kunt er ook een iets uitgebreidere salade bij doen zoals deze met gegrilde groenten en burrata, laat dan alleen hier de kip uit.
Je kunt het natuurlijk ook maken als snack!
Panko
Wat belangrijk is voor de crunchy laag is dat je panko (dit ligt bij de Aziatische producten) gebruikt en niet paneermeel. Paneermeel is fijn gemalen, panko is veel grover en zorgt dus voor die goeie crunch.
Kipvingers
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in lange dunne stroken gesneden
- 1 kommetje bloem (ongeveer 50 gram)
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 kommetje panko (ongeveer 50 gram)
- 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el zonnebloemolie (+extra voor invetten bakplaat)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl peterselie
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de panko met parmezaanse kaas, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de zonnebloemolie hieraan toe en meng.
- Haal de kipstrookjes eerst door de bloem, schud overtollig bloem af, haal door het ei en vervolgens door het panko mengsel. Druk aan zodat het goed en stevig op de kip zit.
- Vet een bakplaat of ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de kipvingers hierop. Bak 8 minuten, keer de kip om en bak nogmaals 8 minuten. Als je dikke stukken hebt gesneden, check dan even of de kip helemaal gaar is. Zo niet, bak nog wat langer.
- Garneer met de peterselie en serveer met een dipsaus van mayonaise en sriracha.