Ik heb heerlijke kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan voor je in de aanbieding. Deze zijn super makkelijk om te maken, je kunt de kip ook van tevoren al klaarmaken en dan kunnen ze overal bij.
Zo heb ik ze al eens gegeten met geroosterde aardappels uit de oven en een salade, maar ook met een pitabroodje en knoflooksaus. Heerlijk!
Kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan
Je bakt de kip eerst in de oven tot het vlees bijna gaar is. Dan dep je ze in met je boter, knoflook en Parmezaan mengsel en dan doe je ze nog even een paar minuten onder de gril in de oven. Tip wanneer je de gril gebruikt, zet hetgene dat je wil grillen hoog in de oven. Niet in het midden van de oven, dan is het effect minder.
Wel eerst even de spiezen weken in water, je wil niet dat ze in brand vliegen tijdens het grillen.
Kipspiesjes met knoflookboter en Parmezaan
Benodigdheden
- 6 spiesjes
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 el Griekse yoghurt (of andere hele dikke yoghurt)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el boter
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Laat de spiesjes weken inkoud water.
- Meng de kip met de Griekse yoghurt, de paprikapoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en peperen zout naar smaak. Meng door en laat marineren. Verwarm de oven voor op 220graden.
- Rijg de kip aan spiesjes. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en leg hier een bakrek op. Leg de kip hierop en bak 10 minuten af in de oven.
- Haal de kip uit de oven, zet de grillstand aan op de oven en smelt (in de magnetron) de boter en meng met de knoflook en de Parmezaan.
- Dep de kipspiesjes in met de knoflookboter en bak nog eens 5 minuten af vlak onder de grill.
- Serveer vervolgens met aardappeltjes, een salade of een pita of een andere fijne combinatie die je kan bedenken.
Betty zegt:
Ik wil heel graag dit recept maken maar wat bedoel je met 2 in blokjes gesneden?? Hoor het heel graag!
Food from Claudnine zegt:
Hi Betty,
Wat suf van me, het moet zijn 2 kipfilets, in blokjes gesneden.
Zal het aanpassen zodra ik bij m’n computer kan!
Groetjes,
Claudia
Betty zegt:
Oh wat fijn dat je zo snel reageert!! Ik ga het van de week maken, ik laat je weten of we gesmuld hebben!! Maak er een mooie avond van! XX
Betty zegt:
Het was heerlijk!!! Echt we hebben gesmuld Dank je wel voor dit lekkere recept!