Meestal frituur ik kip voor mijn burgers, maar nu heb ik een kipburger met kipgehakt gemaakt. Ook heerlijk en minder gedoe! Ik bedoel, ik ben dol op gefrituurde kip, maar het frituren zelf vind ik altijd een hele onderneming haha.

Kipburger met kipgehakt

Ik moest even wennen aan de structuur van kipgehakt, maar ondertussen gebruik ik het vaker. Het is gewoon een hele fijne manier om snel te koken. Je kunt trouwens ook kipgehakt gebruiken als je kipnuggets wil maken!

Burgerbroodjes

Het allerliefst maak ik zelf burgerbroodjes, al heb ik daar niet altijd tijd voor helaas. Mocht je er tijd voor hebben en zin hebben om te maken/proberen.. in dit filmpje geef ik het recept en kan je meteen zien hoe ik het maak!

Toppings

Ik heb ervoor gekozen om een soort guacamole achtige topping op mijn kip te doen. Zo wordt de burger weer lekker smeuïg en ik vind guacamole gewoon heel lekker! Ik neem de term guacamole hier trouwens wel licht, want het is niet zoals guacamole precies hoort te zijn. Ik heb een paar dingen weggelaten, zoals jalapeno, omdat ik ook wat hotsauce door het gehakt heb gedaan en wilde niet dat het te pittig zou worden.

kipburger met kipgehakt
kipburger met kipgehakt
Pin recept
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Kipburger met kipgehakt

Kipburger met kipgehakt
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Kipburger

 • 250 gram kipgehakt (of 300 voor grotere burgers)
 • 1 ei
 • 50 gram paneermeel
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 1 el peterselie, fijngehakt
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl komijn
 • peper en zout naar smaak
 • optioneel: paar druppels hotsauce zoals tabasco

Guacamole

 • 2 avocados
 • 1/2 sjalot, fijngehakt
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • sap van een halve limoen
 • zout naar smaak (houd rekening met ongeveer een halve theelepel)

Verder

 • 2 burgerbroodjes
 • 1 el roomboter
 • 2 el mayonaise
 • krulsla
 • verse koriander
 • zonnebloemolie

Instructies

 • Meng de kip met het ei, de paneermeel, knoflook, peterselie, paprikapoeder en komijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg optioneel wat druppels hotsauce toe. Maak 2 burgers en bak in wat zonnebloemolie aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
 • Prak de avocados halffijn met de sjalot, knoflook, limoensap en zout. Je wil dat er nog wat stukken in zitten, dus niet helemaal fijn prakken.
 • Snij de burgerbroodjes door de helft en smeer in met boter. Bak in een koekenpan tot goudbruin. Zet apart.
 • Tijd om de burger te maken. Begin met mayo, dan krulsla, dan de kipburger, een flinke hoeveelheid van de guacamole en als laatste verse koriander. Dien direct op.